Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nuray Mert ile Soru-Cevap (105): Demirtaş’ın üçüncü yol formülü & Gökhan Zan’ın adaylığı

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş aracılığıyla yolladığı mektupta son siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Kürt sorununun çözümü için konuşmak isteyen herkesle konuşacağını söyleyen Demirtaş, “Kürt sorunu, Türkiye’de yaşanan ağır demokrasi ve adalet sorunu, ekonomik sorunlar bizim önceliğimizdir. Bu sorunların çözümü için konuşmak isteyen herkesle konuşuruz, ciddiyet ve samimiyet görürsek bir adımı karşılık iki adım atarız. Bunun için de kimseden ne izin ne de icazet alırız” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. TİP’in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski futbolcu Gökhan Zan oldu. Adaylığının açıklamasının ardından konuşan Zan, “Bizim, halkımızın çıkarından başka gözettiğimiz bir çıkar yoktur. An itibarıyla kenti akıl ve bilimin rehberliğinde niyetli herkesle birlikte yürümeye başlayacağız. Eğer bu yanlıştan dönülürse halkımızı yalnız bırakmamak ve yaralarımızı sarmak için tüm fedakârlıklara hazırım” dedi.

  • Selahattin Demirtaş’ın üçüncü yol formülü yeni bir çözüm sürecinin işareti mi?
  • Başak Demirtaş’ın adaylık sürecinde ne oldu? Kürt seçmen sandıkta nasıl bir tercih yapacak?
  • TİP’in Gökhan Zan’ı aday çıkarmasının ardından partiye yöneltilen “popülist” eleştirilerinin anlamı ne?

Gamze Elvan sordu, Nuray Mert yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.