Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEM Parti’nin Ankara adayları Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan oldu

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan oldu. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İzmir ve Adana’da kent uzlaşısı için yapılan görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, dün (16 Şubat 2024) Merkez Yürütme Kurulu toplantısında alınan kararları açıklamak için bugün Genel Merkez’de basın açıklaması yaptı. Doğan açıklamasında, Ankara Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adaylarının 7 yıldan uzun zamandır cezaevinde tutulan ve azami tutukluluk süresi dolan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ve İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) eski Eş Genel Başkanı ve DEM Parti MYK üyesi Öztürk Türkdoğan olmasına karar verildiğini söyledi. 

Doğan, partinin ön seçim yapılan yerler dışında sekiz büyükşehir belediye eş başkanı, beş il belediye eş başkanı ve 367 ilçe belediye eş başkan adayını daha açıklayacağını söyledi. DEM Parti geçen hafta da 16 büyükşehir ve 40 il belediye eş başkanını açıklamıştı. 

Kışanak: “Barışa, demokrasiye ve özgürlüğe inanan herkesi bu mücadelede inisiyatif almaya davet ediyorum”

Doğan Kışanak’ın cezaevinden bir notu olduğunu da paylaştı. Kışanak’ın notu şöyle:

“Değerli halklarımız,

Partimizin Ankara Büyükşehir Belediye Eş Başkan adaylığı önerisini sizlere duyduğum sorumluluğun bir gereği olarak kabul ettiğimi belirtmek istiyorum. Başta Kürt sorunu ve kadın özgürlük sorunu olmak üzere sorunlarımızı kaynağında, Ankara’da tartışmak konuşmak gerekiyordu. Diyarbakır’dan Ankara’ya, Ankara’dan Türkiye’nin dört bir yanına toplumsal barış köprüleri kurmak için yola çıkıyorum. Sizleri barışa, demokrasiye ve özgürlüğe inanan herkesi bu mücadelede inisiyatif almaya davet ediyor, şimdiden başarılar diliyorum.”

“Mersin, Esenyurt ve Akdeniz’de uzlaşı sağlandı, Adana ve İstanbul’un bazı ilçelerinde görüşmeler devam ediyor”

Doğan, DEM Parti’nin hâlâ kent uzlaşısını sağlamaya çalıştığı yerler olduğu kadar uzlaşının sağlandığı bazı yerlerin de olduğuna dikkat çekerek “Mesela Mersin, Akdeniz ve Esenyurt kent uzlaşısının sağlandığı yerler. Adana ve İstanbul’un bazı ilçelerinde henüz görüşmeler sürüyor. Şanlıurfa adaylarımızda kent uzlaşısı kapsamında belirlenmiş” diye konuştu.

Bir gazetecinin “Kent uzlaşısı kapsamında İzmir’de aday çıkaracak mısınız” sorusuna Doğan, “Kent uzlaşısı kapsamında görüşmeler sürüyor. Tabii orada adres ağırlıklı olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) dediğiniz gibi. Henüz bir nihayete ermedi bu görüşmeler. O yüzden İzmir’le ilgili şimdi bir açıklama yapamıyorum” diyerek cevap verdi. 

DEM Parti’nin bugün açıkladığı şehirler ve adaylar ise şöyle:

Ankara – Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan

Bursa – İhsan Seylan ve Bilmez Erboğa

Urfa – Cemalettin Ekmen ve Gülser Yıldırım

Antep – Selman Tutumlu

Malatya – Abdulvahap Ekim ve Sevin Şimşek Bayram

Konya – Gülbahar Gündüz ve Bülent Kılıç

Kocaeli – Hasan Özgüneş ve Selda İlgöz Koçyiğit

Aydın – Suzan Koç ve Naif Kanat

Osmaniye – Ziver Gümüş ve Zilan Karagüzel

Kilis – Ahmet Üçer ve Azize Akoğlu

Elazığ – Hayrettin Kaya

Adıyaman – Meryem Ceritli ve Bahattin Bilgin

Tunceli (Dersim) – Cevdet Konak ve Birsen Orhan

Kocaeli – Mustafa Avcı ve Sevin Coşkun

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.