Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anket: Avrupalıların yüzde 10’u Ukrayna’nın Rusya’yı yenebileceğini düşünüyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ikinci yılını doldurmak üzere. Avrupa Birliği (AB) genelinde yapılan bir ankete göre, sadece yüzde 10’luk bir kesim Ukrayna’nın Rusya’yı yenebileceğine inanıyor.

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi tarafından ocak ayında yapılan ankete katılan 12 ülkedeki her 10 Avrupalıdan sadece 1’i Ukrayna’nın Rusya’yı yenebileceğine inanıyor. Savaş alanında Rusya’nın galip geleceğini düşünenlerin oranı ise yüzde 20. Ankete katılan en iyimser ülkeler Polonya, İsveç ve Portekiz. Bu ülkelerde her beş kişiden biri, Ukrayna’nın kazanacağını düşünüyor.

Ankete katılanların yüzde 37’si ise savaşın uzlaşmayla sona ereceği kanaatinde.

Yardımlar devam etmeli mi?

Ankete İsveç’ten katılanların yüzde 50’si, Portekiz’den katılanların yüzde 48’i ve Polonya’dan katılanların yüzde 47’si Avrupa’nın Ukrayna’ya yardım etmesi gerektiğini düşünüyor.

Ankete Macaristan’dan katılanların yüzde 64’ü, Yunanistan’dan katılanların yüzde 54’ü ve İtalya’dan katılanların yüzde 52’si ise Ukrayna’nın anlaşmayı kabul etmeye zorlamayı tercih ediyor.

Anketi yaptıran Avrupa Dış İlişkiler Konseyi’nden (ECFR) Mark Leonard, “Avrupa’nın Ukrayna’ya desteğinin devam etmesi için AB liderlerinin savaş hakkında konuşma biçimlerini değiştirmeleri gerekecek” diye konuştu.

Trump’ın dönüşü kötü haber

Ankete katılanların yüzde 56’sına göre eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’a dönüşü kötü bir haber. Yüzde 27’si Trump’ın dönüşünden memnun olacak.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.