Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meloni: “Rusya Ukrayna’yı işgal etmeseydi Hamas, İsrail’e saldırmazdı”

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ikinci yılını tamamlaması vesilesiyle bir gazeteye demeç veren Meloni, “Rusya Ukrayna’yı işgal etmeseydi Hamas, İsrail’e saldırmazdı” dedi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, 24 Şubat Cumartesi günü yayımlanan bir röportajında, “Rusya Ukrayna’yı işgal etmeseydi Hamas, İsrail’e saldırmazdı” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ikinci yılını doldurması sebebiyle 24 Şubat Cumartesi günü Ukrayna’nın başkenti Kiev’e giden İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, G7 liderler zirvesine Ukrayna’dan katıldı.

Meloni, işgalin ikinci yılını doldurması sebebiyle İtalya’nın Il Giornale gazetesine demeç verdi. Demeçte “Eğer Rusya Ukrayna’yı işgal etmeseydi Hamas, İsrail’e saldırmazdı” diyen Meloni, sözlerine şöyle devam etti:

“Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerinden birinin bu denli büyük bir uluslararası hukuk ihlali gerçekleştirmesinin Orta Doğu’dan Afrika’ya kadar etkisinin olması kaçınılmazdı. İşte uluslararası siyasette içinde bulunduğumuz durum bu ve bu durumun farkında olmalıyız. Eğer uluslararası hukuk Ukrayna’da tekrar ayağa kaldırılmazsa, bu krizin benzerleri tüm dünyada çoğalır”

Meloni ayrıca İsrail ile Gazze çatışmalarına da değinerek iki devletli çözümü desteklediğini söyledi.

Kaynak: Politico

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.