Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali Çarkoğlu: “Beka söylemi Cumhur İttifakı’na avantaj sağlasa da İmamoğlu 14-28 Mayıs’tan ders çıkarmışsa başarılı olabilir”

Yerel seçimlere 34 gün kaldı.

Siyasi partilerin 31 Mart Yerel Seçimleri’ne hazırlıkları son sürat devam ederken, iktidar “beka” söylemini yeniden alevlendirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İBB Başkan adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştiriyor. Ekrem İmamoğlu, sadece Kurum ile yarışmadığını vurgulayarak “Ben rakibimin kim olduğunu biliyorum” diyor.

Bu arada iktidar, ana muhalefet partisinin adayı ve aynı zamanda mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Kandil uzlaşısı” diyerek yükleniyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel başta olmak üzere, bu söylemleri reddediyor.

Medyascope yayınına katılan Koç Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Çarkoğlu, beka tartışmalarının Cumhur İttifakı’na avantaj sağlayabileceğini söyledi, “İstanbul seçimlerinde aslında beka benzeri bir etkinin Cumhur İttifakı’na avantaj sağlaması söz konusu olabilir. Ama muhalefetin de hem 2023 hem de 2019 seçimlerinden ders çıkardığını varsaymamız gerekir. Sayın İmamoğlu 2019’da herkesi daha fazla kucaklayan, kendi yerel iktidarının bir parçası haline getiren söylemle, sevgi kampanyasıyla başarıya ulaşmıştı. Aynı kampanyanın benzeri, beka karşısında daha elle tutulur politika önerileriyle yine başarılı olabilir. İmamoğlu’nun 14-28 Mayıs seçimlerinden de ders çıkardığını varsayarsak yine başarılı olabilir” dedi.

***

Medyascope muhabirleri de yayında gelişmeleri aktardı. Cansu Timur CHP Genel Merkezi’nden bağlanarak son gelişmeleri anlattı. Özgecan Özgenç İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Ankara temaslarını anlattı. Edanur Tanış Manisa’dan, Ferit Aslan ise Adıyaman’dan seçim atmosferi izlenimlerini paylaştı. Medyascope Haber Müdür Yardımcısı Senem Büyüktanır ise DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın açıklamalarını değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.