Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final: Ankaragücü, Fenerbahçe’yi kupa dışına itti

Emre Belözoğlu’nun çalıştırdığı Ankaragücü, sahasında Fenerbahçe’yi Olimpiu Morutan, Anastasios Hacıyovanis ve Garry Rodriuges’in kaydettiği gollerle 3-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Fenerbahçe’den kupaya veda

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında MKE Ankaragücü ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Eryaman Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maçta büyük bir sürpriz yaşandı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Ankaragücü, 10. dakikada öne geçti. Olimpiu Morutan, ceza sahası dışından nefis bir gole imza atarak takımını öne geçiren isim oldu. 

Fenerbahçe’nin golden sonraki baskısına iyi direnen Ankaragücü, 33. dakikada aradaki farkı ikiye çıkardı. Sahneye çıkan Anastasios Hacıyovanis, kaydettiği golle skoru 2-0’a getirdi. Ankaragücü, soyunma odasına oldukça rahat gitti. 

Serdar Dursun, İsmail Yüksek ve Ferdi Kadıoğlu’nu ikinci yarının hemen başında oyuna dahil eden İsmail Kartal, bu değişikliklerden istediği sonucu almayı başaramadı. Fenerbahçe, fırsatlar yakalasa da aradığı golü bulamadı. Maçın skorunu ise Ankaragücü’nden Garry Rodriuges belirledi. 

Ankaragücü, Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi. Ankaragücü’nün yarı finaldeki rakibi, Beşiktaş-Konyaspor karşılaşmasının kazananı olacak. Son şampiyon Fenerbahçe ise turnuvaya çeyrek finalde elendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.