Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu: “Afişlerimizi yırtıyorlar, kesiyorlar”

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Buğra Kavuncu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Partisinin afişlerinin kesildiğini, yırtıldığını dile getiren Kavuncu, “Parti bütün gelirini bana verse, İmamoğlu ve Kurum’un yaptığı kampanyanın 20’de 1’ini ancak yapabilirim” dedi.

İYİ Parti İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu, 31 Mart Yerel Seçimleri’ne 30 gün kala basın mensuplarıyla Bayrampaşa’da bir otelde bir araya geldi. Projelerini ve vaatlerini anlatan Kavuncu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Afişlerinin yırtıldığını, kesildiğini dile getiren Kavuncu, “Parti elindeki bütün gelirini verse bana İmamoğlu ve Kurum’un yaptığı kampanyanın 20’de 1’ini ancak yapabilirim. Benim bir atışlık kurşunum var. Bu afişleri 30 gün önceden asmaktansa 10-15 gün kala asalım ki, kesilirse de görünür oluruz” diye konuştu.

Suriye’den Türkiye’ye gelen sığınmacılarla ilgili konuşan Kavuncu, “Savaştan kaçmış, buraya gelmiş kişilerin insan olduğunu unutmamamız lazım. Bu göç meselesini ele alırken, başka milletleri aşağılayacak, küçümseyecek bir dil kullanılması kabul edilemez. Ancak hükümetin bu konudaki yanlışlarını bıkmadan anlatmalıyız” dedi.

Kavuncu, PKK ile ilgili de konuştu, “Siz terörü bitirmek istiyorsanız, tek şartınız olur: Terör örgütünün silahı bırakması” dedi.

PKK’nın silah bırakmadığı hiçbir ortamda diyalog ve müzakerenin mümkün olmadığını söyleyen Kavuncu, “Terör örgütü ‘Ben silah bıraktım’ dese de istihbarat örgütleri gelir, bir yerde eylem yapar, masada öylece kalırsınız” diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “metro fatihi Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları” sözlerine değinen Kavuncu, “Ben şuna bakarım: Trafikte geçirdiğim süre daha mı az, daha mı fazla? Ben eskisinden daha yavaş gidiyorsam, trafikte daha fazla vakit geçiriyorsam ‘metro fatihi’ lafını abartı bulurum” dedi.

Kavuncu, “İstanbul’a bir çivi bile çakılmadı”, “İstanbul çağ atladı” gibi cümleler kurmayacağını söyledi, “AK Parti’nden belediye başkan adayı olmuş, belediye başkanları için de ‘çok kötüydü’ ya da ‘çok iyiydi’ diyemem. İyi yapılan işler var, kötü yapılan işler var. Dört başlık açtım. İkisi barınma ve ulaşım. Bunlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başarısız olduğu alanlar. Bunu dosya olarak da teslim ettim” dedi.

Seçmenin iki kutba sıkıştırıldığını vurgulayan Kavuncu, “‘Bunlar gelirse PKK’lılar su sayaçlarını okuyacak’ demekle, ‘Kadınların başı zorla kapatılacak’ demek arasında bana göre fark yok. Türkiye’de marjinal bir kesim hep olmuştur, 90’lı yıllarda da vardı. Vesayet de vardı o yıllarda, çok farklı bir vesayet vardı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.