Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Kurum, Kanal İstanbul sorusuna yanıt vermedi: “İstanbul’un gündeminde olmayan hiçbir iş bizim gündemimizde olmayacak”

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, “Üreten İstanbul, Büyüyen Türkiye” programına katıldı. Programdan sonra basın mensuplarının karşısına çıkan Kurum, Kanal İstanbul sorusuna yanıt vermedi, “‘İstanbullunun gündeminde olmayan bizim gündemimizde olmayacak’ dememize rağmen ısrarla, temcit pilavı gibi, Kanal İstanbul da Kanal İstanbul” dedi.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, “Üreten İstanbul Büyüyen Türkiye” programına katıldı. Kurum’a, Cumhur İttifakı Beşiktaş Belediye Başkan adayı Serkan Toper ve AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de eşlik etti.

Programdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurum, Sözcü TV muhabirinin Kanal İstanbul’la ilgili sorusunu cevapsız bıraktı, “‘İstanbullunun gündeminde olmayan bizim gündemimizde olmayacak’ dememize rağmen ısrarla, temcit pilavı gibi, Kanal İstanbul da Kanal İstanbul… ‘İstanbul’un gündeminde yoksa bizim gündemimizde yok’ diyoruz. Bunu söylememize rağmen yine soruyorsunuz” dedi.

“İmamoğlu’nun canlı yayın teklifi samimi değil”

Kurum’a, mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla beraber canlı yayına çıkıp çıkmayacağı da soruldu. Kurum, “Eğer İstanbul sorunları konuşulacaksa, biz her projeyi her ortamda konuşmaya hazırız. Ama maalesef karşıdaki anlayış, senaryonun peşinden koşmak olduğu için bu çerçevede bakış açısı samimi değil” dedi.

“Anketlerde öndeyiz”

Kurum, İmamoğlu’nun İstanbul dışındaki her işle ilgilendiğini dile getirdi, “Önce İstanbul’u düşündüğünü kendisi bir göstersin, projeleriyle, duruşuyla, bakışıyla İstanbul’un geleceği adına vatandaşlarımızın bu sorunlarını çözmek adına samimiyeti göstersinler, sonra bizi davet etsinler” diye konuştu.

Anketlerde önde olduğunu öne süren Kurum, “Hamdolsun çok iyi gidiyoruz. O yüzden zaten Ekrem Başkan ne yapacağını şaşırdı. Cumhuriyet Halk Partisi anlayışı ne yapacağını şaşırdı. ‘İttifak yapıyor musunuz?’ sorusuna cevap veremiyorlar, ‘yaptık’ demiyorlar, ‘yapmadık’ demiyorlar. Anketlerde de öndeyiz, zaten anket firmaları bunları paylaşıyor. Siz de görüyorsunuz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.