Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PODCAST | Bugün Ne Oldu? (6 Mart 2024): Ekrem İmamoğlu Medyascope’ta: “Kurum’un İstanbul’a ilgisi olduğunu düşünmüyorum”

Prodüktör: Büşra Uygun

İyi akşamlar! Medyascope’un podcast’i Bugün Ne Oldu?’dan herkese merhaba. Günün öne çıkan haberlerine birlikte bakalım.

İBB Başkanı İmamoğlu, Medyascope’ta

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır ve Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu’nun sorularını yanıtladı. İmamoğlu 31 Mart Yerel Seçimleri’ne doğru izledikleri stratejileri, rakibi Murat Kurum’un performansını, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini eleştirmesini değerlendirdi. AKP’nin İBB adayı Murat Kurum için daha önce “acemi” diyen İmamoğlu, bu söylemine şöyle açıklık getirdi: ” Saygısızlık yaptığımı asla düşünmüyorum. Acemi sıfatı bir tespit, alay değil. Dersine iyi çalışmamış, bu da bir tespit. İstanbul’a ilgisi olduğunu da düşünmüyorum. Semt isimlerini şaşırmıyor, bence bilmiyor.”

Akşener: “Rahatsız etmeye devam edeceğim”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün İstanbul Çatalca’da esnaf ziyaretindeydi. Seçim yarışının hizmet üzerinden yapılması gerektiğine işaret eden Akşener, “Biz, daha iyisini yaparız diye oy istiyoruz ama şu anda Türkiye’de konuşulanlara bakıyorum; iki tarafın da derdi İYİ Parti ve Meral Akşener.” dedi. Akşener, “Bizi kötülemek için harcayacağınız vakti, seçmene ulaşmaya harcasanız ya. Gördüm ki, herkese rahatsızlık vermişiz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dilemiyorum. Rahatsız etmeye devam edeceğim” şeklinde konuştu. Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu ve Çatalca Belediye Başkan Adayı İsmail İp için oy istedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Afyonkarahisar’da

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Afyonkarahisar’da seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı. Özel, “En büyük sıkıntıyı emekliler çekiyor. 200 lira ilk çıktığında, 2009 yılında 131 dolar alıyordu. Şimdi aynı 200 lira, 6 dolar alıyor. Afyon’un en meşhur sucuğu var. Sucuğun kilosu geçen sene 395 lira, bu sene 875 lira. En düşük emekli maaşı geçen sene 7 bin 500 liraydı ve geçen sene 19 kilo sucuk alıyordu. Bu sene 10 bin lira ama 11 kilo sucuk alıyor” dedi.

Hrant Dink’in katili Ogün Samast: “Olaydan önce ‘Sırtın sağlam, devlet arkamızda’ deniliyordu”

Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast, hakkında açılan yeni dava kapsamında verdiği ifadede, olaydan önce Erhan Tuncel ve Yasin Hayal’in kendisini cesaretlendirmek için “Rahat ol, emniyet devlet arkamızda, istediğinizi yapın, geniş takılın” şeklinde konuştuğunu söyledi. Mahkeme heyeti, dosyanın mütalaanın açıklanması için savcılığa gönderilmesine karar vererek davayı 29 Mayıs’a erteledi

Türkiye’de üç yaşın altında çocuğu olan babaların yüzde 90’ı, annelerin yalnızca yüzde 28’i istihdamda

8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken Türkiye’deki toplumsal cinsiyet eşitsizliği resmi verilere yansıdı. TÜİK’in yayımladığı istatistiklerle kadın bülteninde, gece yalnız yürürken güvensiz hisseden kadınlara, erkeklerin daha çok ücret aldığına, kadınların daha uzun, erkeklerin ise daha sağlıklı yaşadığına ilişkin veriler yer aldı. 

Süper Salı’ya Biden ve Trump damga vurdu

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimi öncesinde seçmenler önseçimde oy kullandı. Cumhuriyetçi Parti’nin 15, Demokrat Parti’nin ise 16 eyalette yaptığı önseçimlerde ABD Başkanı Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, seçimlere damga vurdu. Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığı için yarışan Nikki Haley, önseçimlerdeki başarısızlığın ardından bugün yarıştan çekileceğini açıklayacak.

İran, 2023’te 834 kişiyi idam etti

İran’da 2023 yılında 834 kişi idam edildi. Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü (IHR) ve Paris merkezli Ölüm Cezasına Karşı Birlikte’nin (Together Against the Death Penalty) hazırladığı raporda, geçtiğimiz yıl ülkede 834 idamın gerçekleştirildiği bildirildi. Bu sayı, 2015’ten bu yana en yüksek sayı olarak kayıtlara geçti. 2015 yılında 972 kişinin idam cezası infaz edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.