Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: İYİ Parti’yi bekleyen tehlike ve Kürt seçmen üzerinden faullü siyaset

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘taki yazısında, 31 Mart Yerel Seçimleri’ne giderken İYİ Parti’yi bekleyen tehlikeleri değerlendirdi. Kürt seçmen üzerinde oynana “faullü siyaset” konusuna da değinen Yetkin, “AK Parti’nin DEM’in güçlenmesinin Kürt seçmenin İmamoğlu’na yönelmesini engelleyeceği umudunu taşıdığı da görüldü” diye yazdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın DEM Parti’yle ilgili açıklamaları ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da çıkışı başta olmak üzere Kürt seçmen üzerinden oynanan “faullü siyaset”i anlatan Yetkin, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AK Parti ve Cumhur müttefiki MHP lideri Devlet Bahçeli her fırsatta CHP ile DEM bağı kuruyor, DEM’i PKK ile bir tutarak algı yönlendirmesi yapıyorlar. Oysa AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin NTV yayınında Meral Danış Beştaş’ı kastederek ‘DEM Parti en güçlü figürlerinden birisini aday yaptı. Yüzde 8’lik oy potansiyeli var. Üstüne koymasını umuyoruz’ dedi. Bu da faullü oyun örneğidir. Böylelikle AK Parti’nin DEM’in güçlenmesinin Kürt seçmenin İmamoğlu’na yönelmesini engelleyeceği umudunu taşıdığı da görüldü” dedi.

Yetkin, İYİ Parti’yi bekleyen tehlikeyi de yazdı:

“İYİ Parti’ninki Kürt seçmen üzerinden faullü siyaset sayılmaz, o açıdan bir ikiyüzlülük sergilemiyor, açıkça saf belirliyorlar. Ancak İYİ Parti’yi 31 Mart Yerel Seçimleri’nde bekleyen bir kötü sürpriz, belediye meclislerine üye verememek olabilir. İYİ Parti Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olabilir. Daha önceki seçimde örneğin İstanbul’da CHP listesinden gösterildikleri için İYİ Partililer Büyükşehir ve ilçelerde belediye meclislerinde yer alabilmişti. Dolayısıyla İYİ Partililerin belediye meclislerinde yer alması o seçim bölgesinde yüzde 10’u geçmelerine bağlı görünüyor.”

Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.