Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’da bir öğrenci Ukrayna’yı destekleyen Wi-Fi ismi nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı

Rusya’da bir öğrenci, Wi-Fi ismini “Slava Ukraini!” (Zafer Ukrayna’nındır!) yaptığı için 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Moskova Devlet Üniversitesi’nde okuyan bir öğrenci, Wi-Fi bağlantı ismini “Slava Ukraini!” (Zafer Ukrayna’nındır!) yaptı. Moskova’da bir mahkeme 7 Mart Perşembe günü, öğrenciyi “”aşırılıkçı örgütlerin sembollerini” sergilemekten dolayı suçlu buldu.

Öğrenciye, 10 günlük hapis cezası verildi.

Öğrenci, 6 Mart Çarşamba sabah saatlerine gözaltına alınmıştı. Mahkeme kayıtlarına göre polis, öğrencinin yurt dairesini araştırdı ve kişisel eşyaları dahil olmak üzere bir Wi-Fi yönlendiricisine el koydu.

Öğrenci, “Nazi sembollerini veya aşırılık yanlısı örgütlerin sembollerini alenen göstermekten” suçlu bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, birçok kez Ukrayna’da “neo-Nazi rejimi” olduğunu iddia etti.

Mahkeme, öğrencinin elindeki kaynakları “Slava Ukraini!” sloganını yaymak için kullandığını belirtti. “Slava Ukraini”, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları başladığı 24 Şubat 2022’den bu yana Ukrayna destekçilerinin sembol sloganlarından biriydi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.