Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan’da özel üniversitelerin açılmasına izin veren yasa tasarısı onaylandı

Yunanistan’da parlamento, özel üniversitelerin açılmasına izin veren yasa tasarısını onayladı. Yunanistan’da öğrenciler, bu yasa tasarısını haftalarca protesto ediyordu.

Yunanistan’da parlamento, 9 Mart Cumartesi günü özel üniversitelerin açılmasına izin veren yasa tasarısını onayladı. Tasarıya 300 kişilik parlamentoda 159 vekil onay verdi. Oylama 299 vekil katıldı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bu kararın öğrencilerin beyin göçünü tersine çevireceğini söyledi. Miçotakis ayrıca bu yasanın diğer Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle eğitimde rekabeti arttıracağını sözlerine ekledi.

Öğrenciler ise dokuz haftadır bu yasa tasarısına karşı sokaklardaydı. Düzenledikleri barışçıl protestolar birçok kez polis müdahaleleriyle karşılaştı. Öğrenciler, 8 Mart Cuma günü parlamento binasının önünde yasa tasarısını protesto etti. “Özel üniversitelere geçit yok” sloganı atan öğrencilere polis müdahale etti.

Özel üniversitelere izin veren bu yasa tasarısı, Yunanistan hükümetinin reform planlarının içindeydi. Bu reform planın içinde geçen ay onaylanan evlilik eşitliği yasası da bulunuyordu.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.