Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazze’ye ilk kez denizden yardım: 200 ton erzak taşıyan gemi Kıbrıs’tan yola çıktı

İsrail’in havadan ve karadan saldırılarının devam ettiği Gazze’ye 200 ton gıda erzağı taşıyan ilk gemi bugün (12 Mart) sabah saatlerinde Kıbrıs’ın Larnaka Limanı’ndan yola çıktı. Geminin iki gün süren yolculuğun ardından Gazze’ye ulaşması bekleniyor.

İspanyol bir yardım kuruluşuna ait Open Arms gemisine un, pirinç, protein ürünleri yüklendi. 2 gün süren yolculuk sonucunda geminin Gazze’de nereye yanaşacağı hâlen belirsizliğini koruyor.

Bu yardım misyonu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından fonlandı ve ABD merkezli World Central Kitchen (WCK) hayır kurumu tarafından organize edildi.

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze’de kıtlığın eşiğine gelindiği yönünde açıklamalar yapıyor. Bölgeye yardım ulaştırmanın en hızlı yolu karayolu fakat yardım kuruluşları, İsrail’in kısıtlamaları nedeniyle ihtiyaç duyulan yardımının çok az bir kısmının Gazze’deki Filistinlilere ulaştığını söylüyor.

WCK kurucusu ve CEO’su Erin Gore, “Amacımız Gazze’ye devamlı gıda taşıyacak için bir deniz yolu oluşturmak” dedi. Open Arms, ABD’nin insani yardım ulaştırmak üzere Gazze’ye inşa ettiği liman planından ayrı bir girişim.

Eğer Open Arms başarılı bir şekilde Gazze’ye ulaşırsa, başta Avrupa’da olmak üzere diğer ülkeler deniz yoluyla Gazze’ye yardım ulaştırmayı deneyecektir.

İsrail’in Hamas’ın 7 Ekim saldırısına verdiği cevapla büyüyen savaşta en az 31 bin 180 Filistinli öldürüldü.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.