Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Araştırma: Gençler bir önceki kuşağa kıyasla daha mutsuz

Araştırmacılar, özellikle Kuzey Amerika ve Batı Avrupa’da yaşayan gençlerin gittikçe daha az mutlu olduğunu ancak Sahra Altı Afrika ve Doğu Avrupa’da yaşayan gençlerin gittikçe daha mutlu olduğunu aktardı.

Yayımlanan son rapora göre Kuzey Amerika ve Batı Avrupa’da yaşayan gençler gittikçe daha az mutlu oluyor. Buna karşılık Sahra Altı Afrika ve Doğu Avrupa’da yaşayan gençler ise gittikçe daha mutlu oluyor.

Araştırma, gençlerin bir önceki kuşağa göre daha az mutlu olduğunu aktarıyor. Mutlu olan gençlerin oranlarındaki düşüş hem Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) hem de Batı Avrupa’da sıklıkla görülüyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) genel cerrah Dr. Vivek Murthy, “gençler ciddi sorunlarla karşı karşıya” diyor. Murthy’e göre çocukların eline telefon vererek sosyal medyada gezmelerini sağlamak güvenli olup olmadığını bilmediğin bir ilaç vermeye benzetiyor.

Murty’e göre bu oranların en büyük sebebi sosyal medya. Genel cerrah, uluslararası düzeyde gençlerin sosyal iletişimlerini artırmaya yönelik politikaların artmasını öneriyor.

Raporun ülkeler bazlı sonuçları ne?

The World Happiness Report, dünya genelinde mutluluk oranını ölçen bir platform.

Raporun bulgularına göre İngiltere’de 30-32 yaş arasındaki mutlu kişilerin sayısı; Moldova, Kosova ve El Salvador gibi ülkelerin de altında. Buna karşılık İngiltere’de 60 ve üstü yaşlardaki kişiler ise dünyanın en mutlu kişileri arasında yer alıyor.

ABD ise genel mutluluk sıralamasında sekiz sıra geri düşerek 23. sıraya yerleşti.

ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde her yaş arasında mutluluk oranlarında düşüş görülüyor. Ancak gittikçe mutsuz hissedenler arasında ilk sırayı gençler alıyor.

Rapor, bulgularının neden olduğu ile ilgili bir detay vermiyor. Çeşitli uzmanlar, bu raporun bulgularından bir neden bulmaya çalışıyor.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.