Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PODCAST | Bugün Ne Oldu? (20 Mart 2024): Murat Kurum malvarlığını açıkladı

Prodüktör: Özge Elvan

İyi akşamlar! Medyascope’un podcast’i Bugün Ne Oldu?’dan herkese merhaba! Günün öne çıkan haberlerine birlikte bakalım.

Yerel seçimlere 11 gün kala adaylar malvarlığını açıklamaya devam ediyor. AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum da rakibi İmamoğlu’nun ardından kendisine ve ailesine ait mal varlığını açıkladı.

Beyana göre, Kurum’un edinme değeri 1 milyon 300 bin TL olan bir aracı, Ankara – Çankaya’da kendi adına bir evi, eşi Şengül Kurum adına Ankara-Altındağ’da bir evi ve yine eşi adına İstanbul-Kağıthane’de bir evi bulunuyor. Kurum’un kendi adına kayıtlı iki silahı bir tüfeği mevcut. Kurum’un çocukları üzerinde 538 bin, 504 bin, 381 bin TL değerinde muhtelif altını bulunuyor. Eşi Şengül Kurum’un da 1 milyon 910 bin TL değerinde muhtelif altın ve takısı mevcut. Muhtelif altınların toplam değeri ise yaklaşık 3 milyon 300 bin lira. Kurum’un hesabındaki paraların değeri ise 200 bin TL, 55 bin dolar ve 40 bin euro olduğu belirtildi. Eşinin ve oğlunun hesaplarındaki paralar hakkında ise bilgi verilmedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Isparta mitinginde konuştu. Yerel seçimleri gündemine alan Erdoğan, yaşanan hayat pahalılığını ve sabit gelirlinin refah kaybını kabul etti. “Esasen genel ekonomik göstergelerimiz gayet iyi” diyen Erdoğan, hükümetin uyguladığı ekonomi programının olumlu sonuçlarının bu yılın ikinci yarısından itibaren görülmeye başlanacağını söyledi.

CHP’deki para sayma görüntülerine ilişkin konuşan Erdoğan, “Deste deste dolarlarla, öyle mi? Nereye gidersin? İşte şimdi CHP’nin belediye başkan adayı deste deste dolarlarla İstanbul’da seçim kazanmak istiyor” dedi. 

Mevcut İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, bugün Şişli’de “Olimpik Kent İstanbul’ Tematik Sunumu sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

İmamoğlu, “Kanal İstanbul gündemimizde yok” diyen Kurum’a, “Niye çıkıp mertçe, ‘Kanal İstanbul’u biz istiyoruz. Kanal İstanbul, İstanbul’u, Türkiye’yi şahlandıracak’ demiyorsunuz?” sorusunu yöneltti ve ekledi:

“Zaten Sayın Kurum, baştan herhalde kendisine bir cümle verilmiş ve o cümleyi kurdu. Kurdu ve başına dert aldı. Baştan belki bunu kurmasaydı, bugün bu zor duruma düşmezdi. Çünkü kendi il başkanı, kendisini yalanlıyor. Zaten bakanı ve diğer yetkilileri tam gaz işe devam ediyorlar. İstanbullu bunun bir aldatmaca olduğunu, kötü bir oyun olduğunu, kendisine verilen rolü oynamaya çalıştığını görüyor. Toplumu aldatıyor. Yani kelime oyunu yapıyorlar. Niye çıkıp demiyorsunuz ki mertçe, ‘Kanal İstanbul’u biz istiyoruz. Kanal İstanbul, İstanbul’u, Türkiye’yi şahlandıracak.’ İki sene önceki cümlelerinizi niye kurmuyorsunuz?”

CHP Çankaya Belediye Başkan adayı Hüseyin Can Güner gazetecilerle bir araya geldi. Güner, Özgür Özel’e yakın olduğu için aday gösterildiği eleştirilerine, “Genel başkana yakınlığım ailevi ya da ticari değil” dedi. Güner, genç olduğu için gelen eleştirilere ise “Bunu siyasetin profesyonelleri konuşuyor. Sokağa çıktığımda kimse genç olduğum için ‘Yapamaz’ demedi” yanıtını verdi. 

İstanbul – Beyoğlu’ndaki Taksim Gezi Parkı, mahkeme kararıyla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) oldu. İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, 12 Mart 2021 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, Taksim’deki Gezi Parkı’nın, Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devrini yasaya aykırı buldu.

Şivan Perwer, Kürt müzisyen Aynur Doğan’ın “Keça Kurdan” isimli şarkısını söylemesini yasakladı. “Keça Kurdan artık sizlere emanet!” diyen Doğan, Şivan Perwer adına kendisine gönderilen mesajı paylaştı. Mesaja göre bu yasağın gerekçesi Aynur Doğan’ın, Şivan Perwer’in 50. sanat yılı etkinliğine katılımıyla ilgili cevap vermemesi.

Beşiktaş ve Trabzonspor formalarıyla birlikte dört kez de A Milli Takım forması giymiş eski futbolcu Ersen Martin, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Aort damarı yırtılması sebebiyle bir süredir hastanede tedavi gören golcü futbolcu, 44 yaşında aramızdan ayrıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.