Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum için oy istedi: “İstanbul, muradına erecek”

AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum’un seçim çalışmalarına katılmasının ardından seçim güvenliğinden sorumlu olması sebebiyle eleştirilen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurum ile katıldığı iftar programında AKP’nin adayı için “Beklenen Murat geldi, 31 Mart akşamı sandıklar açıldığı zaman İstanbul’u muradına erdireceğiz” diyerek oy istedi.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Roman Vatandaşlarımızla İftar Programı’na katıldı.

Kurum’un seçim çalışmalarına katılmasının ardından seçim güvenliğinden sorumlu olması sebebiyle eleştirilen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da iftar programındaydı. Yerlikaya, “Beklenen murat gelmiştir, az kaldı” diyerek AKP’nin adayı için oy istedi.

Kurum için “Oy veren vermeyen, genç yaşlı, şehir ayrımı yapmadan gayret gösteren bir kardeşimiz” diye bahseden Yerlikaya, “Hazırsanız soruyorum” dedi ve salondakilere seslerinin Üsküdar’a kadar ulaşmasını istediğini söyledi.

“31 Mart akşamı sandıklar açıldığı zaman İstanbul’u muradına erdirecek miyiz?” diye soran İçişleri Bakanı, “İstanbul’a, şehirler sultanına şehir emini olarak Murat Kurum kardeşimizi büyükşehir belediye başkanı yapmaya var mıyız?’’ diyerek seçmene Kurum için oy çağrısında bulundu.

Kurum’dan İmamoğlu’na: “İsrafı bitirdik dediler, en büyük israfı yaptılar”

İstanbul’un farklı ilçelerinden bin 200 romanın katıldığı iftar programında Murat Kurum’u ve İçişleri Bakanı Yerlikaya’yı iftar masasında sanatçı Orhan Gencebay karşıladı. Kurum konuşurken “Dik dur eğilme romanlar seninle” sloganı atıldı.

İBB’nin mevcut yönetimini eleştiren Kurum, geçen beş yılda kentin liyakatsizliğe kurbanı olduğunu, beceriksizliğe mahkum edildiğini dile getirdi.

‘”Bu şehri depreme hazırlayacağız’ dediler, tek bir çivi çakmadılar. Reklama, algıya ayırdıkları bütçeyi depreme ayırmadılar. ‘Ulaşım sorununu çözeceğiz ‘dediler, tam bir çileye dönüştürdüler. Bu aziz milletin kaynaklarını kendi partilerini dizayn etmek için çarçur ettiler. İstanbul’un kaynaklarını, yetimin hakkıdır demeden balya balya kendi ikballeri için dağıttılar” diyen Kurum, İBB’nin mevcut yönetimi hakkında “Verdikleri hiçbir sözü yerine getirmediler. Bu millete yalan söylediler, kandırdılar, aldattılar” diyerek sitem etti.

https://twitter.com/medyascope/status/1772677662084940126

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.