Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tarihi hezimet: Türkiye, Avusturya’ya 6-1 kaybetti | EURO 2024 grupları belli oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 hazırlıkları kapsamında Avusturya ile karşılaştı. Milliler, rakibine 6-1 mağlup oldu. Öte yandan EURO 2024 grupları da dün (26 Mart) oynanan karşılaşmaların ardından şekillendi.

Türkiye, Avusturya’dan fark yedi

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 (Avrupa Futbol Şampiyonası) hazırlıkları kapsamında Avusturya ile kozlarını paylaştı. Avusturya’nın ev sahipliğinde oynanacak mücadeleye Ernst-Happel Stadyumu ev sahipliği yaptı.

Türkiye, maç boyunca oldukça kötü bir futbol ortaya koydu. Maça Xaver Schlager’in golüyle başlayan Avusturya, kalan bölümdeki performansıyla tarihi bir farka gitti. Ev sahibi, sahadan 6-1’lik galibiyetle ayrıldı. Avusturya’ya galibiyeti getiren golleri Michael Gregoritsch (4), Schalager ve Maximilian Entrup kaydetti. Türkiye’nin maçtaki tek golü ise Hakan Çalhanoğlu’nun penaltısıyla geldi.

Türkiye, Macaristan’ın ardından Avusturya’ya da mağlup oldu. Milliler, sahadan 6-1’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Türkiye, 7 Eylül 2021’deki Hollanda maçından sonra ilk kez kalesinde 6 gol gördü. 

6-1’lik skorla sonuçlanan Hollanda maçı, Şenol Güneş’in A Milli Takım başındaki son maçı olmuştu.

6-1’lik iki maçta da kalede Uğurcan Çakır forma giydi.

EURO 2024’teki son rakibimiz Gürcistan

Play-off turu final maçları sonucunda, 14 Haziran ile 14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan turnuvada mücadele etme şansı kazanan son takımlar belli oldu. 

Polonya, A Yolu play-off finalinde, zorlu bir mücadelenin ardından Galler’i deplasmanda penaltı atışları sonucu 5-4 mağlup ederek, D Grubu’nda Hollanda, Avusturya ve Fransa ile birlikte yer almayı başardı.

B Yolu finalinde ev sahibi Ukrayna, İzlanda karşısında 2-1’lik skorla galip gelerek, E Grubu’nda Belçika, Slovakya ve Romanya’nın rakibi oldu.

Gürcistan ise Yunanistan engelini aşarak Türkiye’nin F Grubu’ndaki rakibi olmayı başardı. Gürcistan, Yunanistan’ı penaltı vuruşlarının ardından saf dışı bıraktı. 

EURO 2024 grupları:

A Grubu:

Almanya
İskoçya
Macaristan
İsviçre

B Grubu:

İspanya
Hırvatistan
İtalya
Arnavutluk

C Grubu:

Slovenya
Danimarka
Sırbistan
İngiltere

D Grubu:

Polonya
Hollanda
Avusturya
Fransa

E Grubu:

Belçika
Slovakya
Romanya
Ukrayna

F Grubu:

Türkiye
Gürcistan
Portekiz 
Çekya

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.