İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da yeni taksi sisteminin hayata geçirilmesine ve taksi sayısının artırılmasına az bir süre kaldığını söyledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da UKOME toplantısında “Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi”ni onaylayacaklarını duyurdu. Teklif kabul edildiği takdirde İstanbul’da 2 bin 500 yeni taksi hizmet vermeye başlayacak.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu X hesabından İstanbul’un taksi sorununa ilişkin önemli bir adımın atılacağını söyledi.
İmamoğlu hem taksi sayısının artırılması hem de yeni taksi sisteminin hayata geçirilmesine az bir süre kaldığını vurguladı ve yarınki (29 Ağustos) UKOME toplantısını işaret ederek şöyle dedi:
“UKOME toplantısından tüm İstanbul için hayırlı kararlar çıkacağını ümit ediyorum.”
İstanbul’daki taksi sorununun çözümünde önemli bir adım atıyoruz. Tüm paydaşlarla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda hem taksi sayısını arttırmaya hem de yeni taksi sistemini hayata geçirmeye az kaldı. Yarınki UKOME toplantısında tüm İstanbul için hayırlı kararlar…
— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) August 28, 2024
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da daha sonra kendi X hesabından yaptığı paylaşımla yarınki UKOME toplantısındaki teklife “yeşil ışık” yaktı.
“Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi”ni onaylayacaklarını söyleyen Uraloğlu, “2 bin 500 araçla başlanacak yeni taksi sisteminin kurulmasına dair yarın yapılacak olan UKOME toplantısında gündemde yer alan teklife ilişkin olarak oy hakkı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı kurumlar olarak uygun görüş vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız.
— Abdulkadir URALOĞLU (@a_uraloglu) August 28, 2024
2500 araçla başlanacak yeni taksi sisteminin kurulmasına dair yarın yapılacak olan…
Ne oldu?
UKOME’ye 2020’de hükümetin kararı ile Milli Eğitim, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait temsilciler eklendi. Bu değişiklik ile İBB temsilcileri azınlık durumuna düştü.
İstanbul’da değişim öncesinde 11’i İBB, 10’u hükûmet tarafından belirlenen 21 üye bulunuyorken, yapılan değişiklikle birlikte üye sayısı hükûmet lehine 27’ye çıkarıldı. Bu değişiklik hükûmetin, büyükşehir belediyesinin faaliyetini kısıtlaması olarak değerlendirildi.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Bu değişikliğin ardından UKOME’ye taksi sayısının artırılmasına yönelik 15 teklif de oyçokluğu ile reddedildi.
- Taksiciler taş ve sopalarla UKOME toplantısının yapıldığı binaya saldırdı, gözaltılar var
- İBB UKOME toplantısı: Taksi ve toplu taşımaya zam ertelendi, 3 bin taksi plakası satışı reddedildi
- Taksiciler, “15 Temmuz’da köprüye ilk biz çıktık” dedi, İBB’nin 1.000 adet yeni taksi teklifi UKOME’de dokuzuncu kez reddedildi
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin taksi teklifi UKOME’de 11. kez reddedildi