Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokyo Tıp Üniversitesi, haksız yere reddedilen birçok kadına tekrar üniversiteye dönme çağrısı bulundu

Cinsel ayrımcılık suçlamalarının merkezindeki Tokyo Tıp Üniversitesi, erkek adaylar lehine haksız yere reddedilen birçok kadına tekrar üniversiteye dönmeleri için çağrıda bulundu.

Guardian’ın haberine göre, üniversitenin ilk kadın rektörü Yukiko Hayashi kamuoyundan özür diledi ve son iki yıl boyunca haksız yere dışlanmış 67 kadının önümüzdeki nisan ayında üniversiteye gelebileceklerini açıkladı.

Tokyo Tıp Üniversitesi’nden geçen ağustos yapılan açıklamada, kız öğrenci sayısını kısıtlamak ve daha çok erkeğin doktor olmasını sağlamak amacıyla 2006’dan beri giriş sınavı puanlarının kasıtlı olarak değiştirildiği itiraf edilmişti. Kadın adayların puanlarını düşüren üniversite, erkek adayların puanlarını da yükseltmiş, böylece tıp bölümüne giren erkek sayısında önemli bir artış görülmüştü.

Eylül ayında üniversitenin ilk kadın rektörü olan Hayashi, “Herkes için adil giriş sınavları yapacağız ve bu uygunsuz uygulamanın tekrar edilmesine asla izin vermeyiz. Hiç kimse cinsiyeti nedeniyle ayrımcılığa maruz kalmamalıdır. Harika işler çıkaran birçok kadın doktor var” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.