Prodüktör: Özge Elvan
Günaydın, Medyascope’un podcast’i Güne Başlarken’den herkese merhaba! Türkiye ve dünyanın gündemine birlikte bakalım.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 21 kreşin toplu açılış törenine katılmak üzere Sultangazi’de olacak.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in Susurluk, Manyas ve Gönen belediye başkanlıklarını ziyaret edecek.
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni’ne katılacak, partisinin genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı’na başkanlık edecek.
Sakarya’nın Hendek ilçesinde OBA Makarna’nın fabrikasında patlama oldu. Patlamada 1 işçi hayatını kaybederken, 30 işçi yaralandı. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, altı işçinin durumunun ağır olduğunu ve iki kişinin de entübe edildiğini açıkladı. Patlamayla ilgili adli soruşturma başlatıldı.
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde, 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolması ve 19 gün sonra cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili başlatılan soruşturma genişliyor. Narin Güran’ın yengesi Hediye Güran’ın gözaltı süresi uzatıldı. Dün Güran’ın iki akrabası daha gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında daha önce 15 yaşındaki Ramazan Aksoy ve Narin Güran’ın amcası Salim Güran’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında Narin Güran’ın annesi ve abisi de yer alıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Narin Güran’ın öldürülmesi üzerinden aile müessesesinin hedef alındığını söyledi, “Bu vahşet öne sürülerek aile müessesi, dini kurumlar, hatta Kürt kardeşlerimiz hedef alınıyor. Açık söylüyorum bu vicdansızlıktır” dedi.
Kolonya markası Eyüp Sabri Tuncer’in Mart 2022’den önce üretilen ürünleri için Avrupa’da toplatma kararı verildi. Avrupa Komisyonu, Eyüp Sabri Tuncer şirketinin kozmetik ürünlerinin hamilelere ve anne karnındaki bebeklere zarar verdiği gerekçesiyle toplatma kararının alındığını açıkladı. Şirket, Mart 2022’den önce üretilen ürünler için toplatılma kararı alındığını belirtti.
Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift‘ten “nefret ettiğini” açıkladı. Trump’ın açıklaması, Taylor Swift’in Demokrat Parti’nin başkan adayı Kamala Harris’i destekleyeceğini söylemesinden birkaç gün sonra geldi.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Geçen hafta Filistin’de yeni eğitim yılının başlaması gerekiyordu. Ancak Gazze’de 625 bin okul çağındaki çocuk, savaş nedeniyle ikinci yılda da eğitim hakkından mahrum kaldı. Bu yıl ilkokula başlaması gereken altı yaşındaki 45 bin çocuk da eğitime erişemiyor.Savaş, Gazze’deki çocukların eğitim hayatını derinden etkiledi. Son 11 ayda bölgedeki 2,3 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Birçok okul, evsiz kalan ailelere sığınak oldu.
Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) dizi endüstrisinin en prestijli ödüllerinden Emmy sahiplerini buldu. Törende Baby Reindeer ve Shogun rüzgarı esti. En İyi Drama alanında ödül kazanan Japonya yapımı Shogun, dili İngilizce olmayan diziler arasında bu ödülü kazanan ilk yapım oldu. Toplam 18 ödül alan Shogun, tek seferde 18 Emmy ödülü kazanan ilk yapım olarak ödül tarihinde bir ilke imza attı. Yılın en çok tartışılan yapımlarından Baby Reindeer ise mini dizi dalında ana ödüllerden 4’ünü topladı. “The Bear” ise komedi dalında 10 ödül kazandı.
Trendyol Süper Lig 2024/2025 sezonu beşinci hafta mücadelesinde Trabzonspor ile Beşiktaş dün akşam 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor’un beşinci döneminde ilk maçına eski takımı Beşiktaş karşısında çıkan Şenol Güneş, beşinci dönemine beraberlikle başladı.
10 Eylül’de başlayan Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen 45. Dünya Satranç Olimpiyatı’nda beşinci turda Türkiye takımı, güçlü rakip Norveç ile karşılaştı. GM Mustafa Yılmaz, yaklaşık 4.5 saat süren mücadelenin ardından rakibi Dünya Şampiyonu Magnus Carlsen ile berabere kaldı.