Özgür Özel İmralı ziyaretini değerlendirdi: “Şehit ailelerinin ve gazilerimizin hassasiyetleri gözetilmeli”

CHP lideri Özgür Özel, İmralı görüşmeleri sonrası Öcalan’ın mesajına ilişkin sürecin şeffaflıkla yürütülmesi ve şehit ailelerinin hassasiyetlerinin gözetilmesi gerektiğini söyledi.

Özgür Özel İmralı
CHP lideri Özgür Özel, İmralı görüşmeleri sonrası konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti heyetinin PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmesinin ardından gelen mesajlara ilişkin açıklama yaptı. Özel, sürecin şeffaf yürütülmesi ve şehit aileleri ile gazilerin hassasiyetlerinin gözetilmesi gerektiğini vurguladı.

Özel, sürecin takipçisi olduklarını belirterek, “Sürecin şeffaf yürütülmesinden yanayız. En önemli kriterlerimizden birisi de şehit ailelerinin ve gazilerimizin hassasiyetlerinin gözetilmesidir” dedi.

Henüz eldeki bilgilerin detaylı bir analiz yapmaya yeterli olmadığını söyleyen Özel, “Bu çerçevede gelişmeleri takip ediyoruz. Detaylara hakim olunca, yetkili kurullarımızda değerlendirmeleri yapıp kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Ne oldu?

DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İmralı’da PKK lideri Abdullah Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrasında yapılan yazılı açıklamada, Öcalan’ın “Pozitif adımı atmaya ve çağrıyı yapmaya hazırım” mesajı dikkat çekti.

Açıklamada, Öcalan’ın şu açıklamaları yer aldı:

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

“Sayın Bahçeli’nin ve Sayın Erdoğan’ın güç verdiği yeni paradigmaya, ben de pozitif anlamda gerekli katkıyı sunacak ehil ve kararlılığa sahibim. Heyet bu yaklaşımımı gerek devletle gerekse siyasi çevrelerle paylaşacaktır. Bunlar ışığında gereken pozitif adımı atmaya ve çağrıyı yapmaya hazırım.”

Kaynak: ANKA