Ankara’da özel halk otobüsleri, 1 Şubat’tan itibaren ücretsiz, abonman ve indirimli yolcu taşımayacak. Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) ve Ankara Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası (ÖHO), Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından kendilerine sağlanan gelir desteğinin 31 Aralık’ta kesildiğini açıkladı.
Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre Ankara’da hizmet veren özel halk otobüsleri, ABB tarafından kendilerine sağlanan abonman, indirimli ve ücretsiz tarifeler için gelir desteğinin 31 Aralık 2024’te kesilmesinin ardından 1 Şubat’tan itibaren bu tarifelerden yararlanan yolcuları taşımayacaklarını duyurdu.
- Özel halk otobüsünde satış krizi | “Kimse Belediye’nin istediği fiyata hattını satmaz”
- Ücretsiz ulaşım bitiyor mu?
TÖHOB ve ÖHO, kararı otobüslere astıkları duyuru ile yurttaşlara bildirdi.
Açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ücretsiz yolcular için verdiği desteğin de yeterli olmadığı ifade edildi. 1 Şubat’tan itibaren yalnızca tam bilet kullanan yurttaşlar özel halk otobüslerine binebilecek.
EGO’dan açıklama
EGO Genel Müdürlüğü’nden özel halk otobüslerinin aldığı karara ilişkin açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:
“ABB ve EGO Genel Müdürlüğü hesapları tarafından yapılmamış olan hiçbir duyuruya itibar etmemenizi rica ederiz. Resmi Gazete’de 4 Mart 2014 tarihinde yayımlanan Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliğinde, kimlerin toplu taşıma hizmetlerinden ne şekilde yararlanacağına ilişkin usul ve esasların düzenlendiği hatırlatılan açıklamada, “Sorun yaşamanız halinde araç plakası, hat numarası, tarih ve saat bilgisi bildirmeniz halinde gerekli işlemler yapılacaktır.”