Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’deki yangın faciasında yaralanan 51 kişiden 29’u hastaneden taburcu oldu. 22 yaralının tedavisi hastanede devam ediyor.
Bolu’nun Kartalkaya ilçesindeki Grand Kartal Otel’de 20 Ocak’ta sabaha karşı 03:30 sıralarında başlayan yangın çıktı. 238 kişinin konakladığı otelde en az 79 kişi hayatını kaybetti. Faciadan 51 kişi yaralı kurtuldu.
Sağlık Bakanlığı, 51 yaralının son durumuna ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre 29 kişi hastaneden taburcu oldu. 22 yaralının tedavisi hastanede devam ediyor.
Öte yandan hayatını kaybeden 79 kişiden 56’sının kimliği tespit edildi.
Kartalkaya yangını: Ne oldu?
Bolu’nun Kartalkaya ilçesindeki Grand Kartal Otel’de sabaha karşı 03:30 sıralarında başlayan yangın çıktı. 238 kişinin konakladığı oteldeki yangına müdahale yaklaşık 12 saat sürdü. İtfaiye ekiplerinin olay yerine bir saatte ulaşabildiği faciada 51 kişi de yaralandı. Yaralılardan biri yoğun bakımda tedavi görürken, 17 kişi taburcu edildi.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında işletme sahibinin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. 6 savcı ve 5 kişilik bilirkişi heyetinin görevlendirildiği soruşturmada yangının çıkış nedeni ve sorumlular araştırılıyor.
Bolu’daki otel yangınında yaşamını yitiren 79 kişinin cenazeleri, hastane morglarının kapasitesini aştı. Bolu Abant İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önüne getirilen soğuk hava depolu tır, geçici morg olarak kullanılmaya başlandı.
Kimliği tespit edilemeyen cenazeler Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, hastane önünde yakınlarından haber bekleyen aileler endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Bolu Kartalkaya’daki otel yangını nedeniyle bir günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliği, Grand Kartal Otel’deki yangın faciasıyla ilgili yayınlara yasak getirdi. Savcılık, yayın yasağı talebini “kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması” gerekçesiyle istedi. Talep yazısında, delillerin henüz tam olarak toplanmadığı ve medyada yanlış bilgilerin yayıldığı belirtildi.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Kararda, ölüm olayının yangınla gerçekleşmiş olması ve bilgi kirliliğinin kamu düzenini olumsuz etkileyebileceği vurgulandı. Ayrıca hayatını kaybedenlerin yakınlarının, yapılacak haberlerden etkilenme ihtimali de göz önüne alındı.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin daha sonra yayın yasağının kaldırıldığını açıkladı.