AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte Suriye’nin başkenti Şam’a gitti. Suriye lideri Ahmed eş-Şara ile bir araya gelen Bilal Erdoğan Emevi Camii’nde cuma namazını kıldı.
Bilal Erdoğan’a AKP TBMM Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AKP milletvekilleri Fatih Dönmez, Mustafa Varank ve Mehmet Muharrem Kasapoğlu eşlik etti. Heyet, Şam’a ulaştıktan sonra Şam Valisi Mahir Mervan ile görüştü.
Bilal Erdoğangörüşmede Türkiye’nin Suriye ile ilişkileri güçlendirmek istediğini belirterek, “Her alanda ne tecrübemiz varsa Suriyeli kardeşlerimizin hizmetine sunmaya hazırız.” diye konuştu. Eğitim ve kültürel alanlarda işbirliği vurgusu yapan Erdoğan, “Osmanlı eserlerinin aslına uygun şekilde restore edilmesi büyük önem taşıyor” dedi.
“Türkiye’nin deneyimlerinden faydalanmak istiyoruz”
Şam Valisi Mahir Mervan, Suriye’de savaşın yarattığı tahribata dikkat çekerek Türkiye ile işbirliğine hazır olduklarını belirtti ve “Türkiye, belediye hizmetleri konusunda dünyada önde gelen ülkelerden biri. Gaziantep Belediyesi ile ortak çalışma grupları oluşturmak istiyoruz” dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de bu konuda işbirliğine açık olduklarını belirterek, Şam ile bir kardeşlik protokolü başlatıldığını duyurdu.
Emevi Camii ve Selahaddin Eyyubi türbesi ziyareti
Bilal Erdoğan ve beraberindeki heyet, Selahaddin Eyyubi’nin türbesini ve şehitlikleri de ziyaret etti. Heyet, ardından Suriye lideri Ahmed eş-Şara ile birlikte Emevi Camii’ne geçti ve cuma namazını burada kıldı.