İYİ Parti, “ikinci ihanet süreci” olarak adlandırdığı yeni çözüm süreci karşıtı mitinglere başlıyor. İYİ Partili kaynaklar, şimdiye kadar bürokratik ve siyasi tepkilerini ortaya koyduklarını, mitinglerle toplumdaki tepkiyi de görünür kılmayı ve kamuoyunda sürecin onaylanmadığını göstermeyi amaçladıklarını dile getiriyor. İktidarın samimi olmadığına dikkat çeken İYİ Partililer, “Türkiye gerçekle yüzleştiği gün İYİ Parti milletimizin tutunacağı dal olacak” yorumunu yapıyor.
Ankara’nın yeni çözüm süreci trafiği hızlanırken İYİ Parti sürece karşı mitinglere başlıyor. İlk miting 3 Ağustos Pazar günü, saat 18.00’de Bursa’da Osmangazi Meydanı’nda olacak. Bursa’nın ardından sonraki mitinglerin takvimi de netleşecek. Mustafa Kemal Atatürk’ün ihanetlere karşı Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma vazifesini gençlere yüklediği Gençliğe Hitabesi’ne atıfla mitinglerin ismi “Birinci Vazifen…” olarak belirlendi.
Dervişoğlu’nun Diyarbakır temasları
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun Diyarbakır’da temasları sürerken ilk mitingin adresi kamuoyuna yansıdı. Dervişoğlu dün (24 Temmuz) Diyarbakır Barosu’nu ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettikten sonra, partisinin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 23 il başkanıyla bir araya geldi.
Buradaki açıklamalarında süreci iktidarın tuzağı olarak gören ve kendi yaklaşımlarını “bağnazlık değil, kaygı” diye tanımlayan Dervişoğlu, “İktidarda kalmaya çalışan Saray örgütüyle, ayakta kalmaya çalışan terör örgütünün kirli pazarlığında bu milletin evlatlarının ve İYİ Partimizin işi olmaz, olamaz” diye konuştu. İYİ Partili kaynaklar, Diyarbakır’daki temaslarında da sürece dair kaygıların öne çıktığını kaydetti.
“Türk’üyle, Kürt’üyle milletimiz zarar görecek”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 1 Ekim 2024’te DEM Partililerle tokalaşmasıyla fiilen başlayan sürece İYİ Parti başından beri karşı çıktı ve Meclis’te kurulacak komisyona üye vermeyeceğini de açıkladı. İYİ Partili kaynaklar, Dervişoğlu’nun şimdiye kadar Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüşmelerini hatırlatarak, gerekli siyasi ve bürokratik itirazların muhataplarına iletildiğine dikkat çekti, “Bütün bu sürecin sonunda ‘Birinci Vazifen’ mitingi şart oldu” dedi.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Toplumdaki tepkinin de görünür kılınmasını ve kamuoyunda yeni çözüm sürecinin onaylanmadığını göstermeyi amaçlayan mitinglerle ilgili İYİ Partili kaynaklar şunları söyledi:
“İktidar ve Cumhur koalisyonu süreçle ilgili samimi değil. Ne yaptıklarını ve ne yapacaklarını bilmiyorlar. Görünen o ki, sürecin arkasında devlet aklı falan yok. Sadece Cumhur koalisyonunun iktidar hesapları var. Dolayısıyla bu süreç, Türkiye için değil, Cumhur koalisyonunun bekası için apar topar planlanmış bir süreç. Sonuçları itibarıyla, Türk’üyle Kürt’üyle milletimiz zarar görecek. Biz o günün hazırlığındayız. Türkiye gerçekle yüzleştiği gün İYİ Parti milletimizin tutunacağı dal olacak.”