Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney görevden uzaklaştırıldı

Tutuklanan CHP’li Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney görevden uzaklaştırıldı.

İnan Güney

İçişleri Bakanlığı, İstanbul’da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’i görevden uzaklaştırdı.

İçişleri Bakanlığı’nın İnan Güney’in görevinden uzaklaştırılmasına dair açıklaması şöyle:

“Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, hakkında “Suç İşleme Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık” suçları nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliğinin 19.08.2025 tarih ve 2025/1073 sorgu numaralı kararıyla tutuklanması üzerine, Anayasanın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47’nci maddesi uyarınca geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştır.”

Ne oldu?

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 15 Ağustos’ta, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de aralarında bulunduğu 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Çalışmaların devamında bir kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de aralarında bulunduğu 17 kişi tutuklandı. 27 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hakimlik, İnan Güney’in yanı sıra, Güney’in Özel Kalem Müdürü Seyhan Özcan, Güney’in eniştesi İsmail Akkaya, Güney’in şoförü Deniz Göleli, Güney’in koruması Veysel Eren Güven, İmamoğlu’nun şoförü Recep Cebeci, İBB Başkan Danışmanı ve MEDYA A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun’un akrabası İbrahim Can Yaman, Hasan Yalaz, Yunus Göçer, Alper Yıldırım, Duygu Fikirli, Mehmet Türkoğlu, Hare Dinçer, Zekai Kırat, Yusuf Yüce, Mahir Gün, Esma Bayrak, Güngör Bozkurt, Mehmet Kaya, Tarık Bora’nın tutuklanmasına karar verdi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Haklarında adli kontrol talebi istenen kişiler ise şöyle:

Güney’in ablası Sabriye Akkaya, İBB Başkan Danışmanı Yiğit Oğuz Duman, MEDYA A.Ş. Görsel Yayınlar Koordinatörü Nazlı Dalar, firari şüpheli Emrah Bağdatlı’nın kardeşi Özge Bağdatlı, Bora Aramacı, Aysun Vural, Hasan Erkan Kabakçı, Asraf Engin Güner, Ersan Şık, Nurul Taha Yüksel, Şükrü Fındık, Burak Karakuş, Alican Ayvataş, Mustafa Serez Yerli, Erdal Akbay, Mehmet Akif Bulut, Çiğdem Nasuhbeyoğlu, Ümit Karakaya, Ferda Yıldız Selbasan, Kazım Eren Sönmez, Ahmet Bozkurt, Mesut Taşkın, Tuğba Koçak, Utku Doğruyol.

Murat Kapki ifade vermişti

Tutuklu iş insanı Murat Kapki, Başsavcılık sorgusunda Güney hakkında ifade vermişti:

“Şu an Beyoğlu Belediye Başkanı olan İnan Güney, daha önce Beşiktaş Belediyesi’nin iştirak şirketi olan BELTAŞ’ın genel müdürüydü. Her ne kadar şu an Beyoğlu’nda Belediye Başkanı olsa da Beşiktaş Belediyesi’nde ve BELTAŞ’ta halen fiiliyatta yetkili ve söz sahibidir. Reklam alanlarıyla ilgili işleri organize etmektedir. Dosya kapsamında tutuklu bulunan Serkan Öztürk, İnan Güney’in çok yakın arkadaşıdır ve aynı zamanda kasasıdır. Bu reklam alanlarını Serkan aracılığıyla bir yerlere vermektedir. Dosya kapsamında bahsi geçen ve önceki ifademde de Hüseyin Köksal’dan duymuş olduğum sistem içerisinde İnan Güney de vardır. İnan Güney Ekrem İmamoğlu’na da çok yakın bir isimdir. Tabiri caizse Ekrem İmamoğlu’nun adamıdır. Açık hava reklam sektöründe İnan Güney’in yüksek miktarlarda haksız kazanç elde ettiği bilinir.”