Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Papa Francis: “Şeytan işi yalan habere karşı barış gazeteciliğini destekleyelim”

Katoliklerin dini lideri Papa Francis, yalan habere savaş açıp, barış gazeteciliği çağrısı yaptı. Vatikan’ın 52. kez düzenlediği “Dünya Sosyal İletişim Günü” için “yalan haberler ve barış gazeteciliği” başlıklı bir mesaj yayımlayan Papa, ilk yalan haberi Havva’yı yasak ağacın meyvesini yemeye ikna eden yılanın yaptığını söyledi ve Habil ve Kabil kardeşler ile Babil Kulesi vakalarını “gerçeğin çarpıtılmasının” ilk örnekleri olarak sıraladı. “Şeytanın işi” dediği yalan haberlerin “kibir ve nefretin yayılmasına” neden olduğunu savunan Papa, “Dezenformasyonu besleyen ekonomik ve fırsatçılık temelli gerekçelerin kökeninde iktidar, sahiplik ve zevk hırsı vardır” dedi ve uyardı: “Sahte haberleri yaymak belli amaçlara hizmet edebilir, siyasi seçimleri etkileyebilir ve ekonomik çıkar elde edilmesini sağlayabilir.” Katoliklerin dini lideri mesajlarını sosyal medya kullanıcılarına ulaştırmayı da ihmal etmedi.

Pope_Francis_at_the_general_audience_in_St_Peters_Square_Sept_28_2016_Credit_Daniel_Ibanez_CNA

İşte Papa Francis’in konuya ilişkin twitter paylaşımları:

Zararsız dezenformasyon diye birşey yoktur; yalanlara güvenmenin sonuçları çok ağır olabilir.

Yalan virüsünün en güçlü panzehiri onu gerçekle arındırmaktır.

Herkesi, insanlar için insanlar tarafından yaratılmış bir gazeteciliği, barış gazeteciliğini desteklemeye davet ediyorum.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.