Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başbakanlık Çalışma Ofisi’nin bitişiğinde bulunan konservatuvara tahliye kararı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet  Konservatuvarı’nın Beşiktaş Yerleşkesi’nden tahliye edilmesine karar verildi. Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi’nin bitişiğinde bulunan konservatuvarın tahliyesine ilişkin, öğretim üyeleri ve öğrencilere MSGSÜ Rektörlüğü imzalı gönderilen yazıda, herhangi bir tahliye kararı olmamasına rağmen Beşiktaş Kaymakamlığı tarafından gönderilen tebliğ kararına göre, 26 Haziran Salı günü saat 13.30’da tahliye gerçekleştirilecek.

Rektörlüğün gönderdiği yazıda, yeni bir yerleşke gösterilmeden, öğrenciler, öğretim elemanları ve konservatuvar çalışanları da dahil 1400 kişiyi etkileyecek bu kararın hukuka aykırı ve kabul edilemez olduğu vurgulandı.

 Yazıda, MSGSÜ tarafından idari mahkemede hukuki sürecin başlatıldığını ve tahliyenin yapılacağı gün olan 26 Haziran Salı günü saat 12.00’da tüm öğrenci ve öğretim görevlilerinin katılacağı bir toplantı yapacağını duyurdu.

 1

234

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.