Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş provokasyonlar konusunda uyarmıştı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 6 Ekim 2015 günü Medyascope.tv’nin konuğu olmuş ve 50 dakika süren söyleşide Ruşen Çakır’ın ve izleyicilerin sorularına yanıt vermişti.

Ankara Katliamı’ndan 4 gün önce bir izleyicinin “Seçimlerden önce büyük bir provokasyonla seçim yapılması engellenebilir mi, böyle bir ihtimal var mı?” sorusuna Demirtaş’ın cevabı şöyle olmuştu.

İlgili bölümün deşifresi:

RÇ: Tam burada bir izleyici sorusu daha: “Seçimlerden önce büyük bir provokasyonla seçim yapılması engellenebilir mi, böyle bir ihtimal var mı?” Provokasyon yapılsa yapılsa büyük ölçüde size karşı yapılacak, çünkü 7 Haziran öncesinde…

Demirtaş: Evet, 7 Haziran öncesinde bakın ne çatışma vardı, ne savaş vardı, ateşkes, çözüm süreci sözde devam ediyordu ama buna rağmen 176 yerde biz saldırıya uğradık. Buna rağmen… Binalarımız bombalandı, mitingimiz bombalandı, Diyarbakır mitingi bombalandı. Biz bütün bu badireleri atlatarak seçime girdik. Barış dedik, kardeşlik dedik, bunları savunan bir parti olarak biz seçime girdik. Bu defa da ben diyorum ki, panik yapmaya, korkmaya gerek yok, tedbirli olalım, dikkatli olalım, provokasyonlara karşı duyarlı olalım ve 1 Kasım’da sandık başına gidelim. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz o sandığın kurulmasını ve insanların oy kullanmasını sağlayacağız.

RÇ: 7 Haziran öncesi ısrarla, provokasyonlar olacak diyordunuz, geri adım atacağız, üstüne gitmeyeceğiz vs. Dedikleriniz de oldu aslında. Ben Diyarbakır mitingindeydim biliyorsunuz, orda mesela patlayan bombalara tepki olarak insanlar çıkıp devlet binalarına vs. saldırmış olsaydı herhalde bambaşka…

Demirtaş: Belki de arzulanan oydu, belki AKP binalarına, başka partilerin binalarına saldırılsın, bir kaos görüntüsü olsun, diye yaptılar onu muhtemelen… Ama biz sabırla, inatla hesabımızı sandıkta göreceğiz dedik ve onu yaptık. Bu defa da bu kararlılıktayız. HDP demokratik bir siyasi parti olarak başka bir amaç güdemez. Yani seçimlere giren bir partinin hedefi seçim kazanmaktır. Biz bunun için ilkelerimiz çerçevesinde tabii ki sağduyuyu koruyacağız, kendimizi de koruyacağız, halkı da koruyacağız, sandığı da koruyacağız ve seçimden bir kez daha, daha iyi bir başarıyla çıkacağız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.