Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PYD’yi bombardımanı Periscope’tan canlı yayınlandı

Dün gerçekleşen ve 28 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Ankara saldırısının ardından bugün (18 Şubat 2016) TSK, Kilis’te konuşlu birliklerden Fırtına obüsleriyle Suriye Azez’deki PYD hedeflerini bombalamaya devam etti.

Kilislilerin günlük yaşamının parçası haline gelmeye başlayan bombardıman Periscope kullanıcıları tarafından canlı yayınlanıyor. Görüntüler 1990’daki Birinci Körfez Savaş’ında ABD’nin Bağdat’ı bombalamasını canlı yayınlayarak, savaşı insanların oturma odalarına getirdiği ve televizyonculuk tarihi yazıldığı günleri anımsatıyor. Şimdilerde bombalama görüntüleri Periscope aracılığıyla akıllı telefon kullanıcıları tarafından dünyanın dört bir köşesine ulaştırılıyor.

Bu video Mustafa Polat (@mptrx) ve Fatih (@fvme) adlı iki Periscope kullanıcısının yayınlarından derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.