Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zaman’a polis eşliğinde kayyumun el koyması Periscope’a dakika dakika böyle yansıdı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İstanbul 6’ıncı Sulh Ceza Hâkimliği’nce Zaman gazetesini yayınlayan Feza Gazetecilik A.Ş.’ye kayyum atanarak dün el kondu. Polis eşiliğinde İstanbul Yenibosna’da bulunan Zaman binasına giden kayyum, gece geç saatlerde Zaman’ın yönetici odalarına girdi ve fiilen yönetime başlamış oldu. Binada bulunan Zaman medya grubu çalışanları polise direnmesi üzerine polis bina içinde gaz bombası ve cop kullandı. Polis ile Zaman yöneticileri ve çalışanları arasında binanın farklı katlarından arbede yaşandı. Gülen Cemaati’nin en büyük medya şirketi olan ve Zaman gazetesini yayınlanan Feza Gazetecilik A.Ş.’nin bünyesinde başta Cihan Haber Ajansı, Meydan gazetesi, Aksiyon Dergisi ve İngilizce yayın yapan Today’s Zaman ile birlikte pek çok yurtiçi ve yurtdışı yayın bulunuyor.

Yaşananlar Zaman binası içinde bulunan Periscope kullanıcıları tarafından dakika dakika canlı yayınlandı. Video bu yayınlardan derlenmiştir.

Zaman’a kayyum atama kararını gazeteciler Ahmet Şık ile Ruşen Çakır değerlendirdi. Videoyu izlemek için tıklayın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.