Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Barış Gazeteciliği Elkitabı”nın yazarı Prof. Sevda Alankuş anlatıyor

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş tarafından hazırlanan Barış Gazeteciliği Elkitabı çıktı. Kitap IPS İletişim Vakfı ve Bağımsız İletişim Ağı’nın öncülüğünde yayınlandı. 1 Eylül-15 Ekim 2014 aralığındaki gazete nüshaları raporlaştırılan kitap için 2015 yılı içerisinde muhabirler, akademisyenler ve basın örgütleriyle birlikte atölyeler gerçekleştirildi.

Kitabın gazeteciler için bir kılavuz niteliği taşıdığına özel vurgu yapan yazarı Prof. Dr. Sevda Alankuş şöyle devam etti: “Barış süreci ortada yok ama hala böyle bir kitaba ihtiyaç var. Barışa ve dolayısıyla barış gazeteciliğine ihtiyaç var. İyi gazeteciliğe yeni bir anlayışla, barış gazeteciliği perspektifiyle, adil barış perspektifiyle bakıp barış gazeteciliğini sadece çatışma dönemlerinde değil her an yapılması gereken bir pratik haline getirmek gerekiyor.

IPS İletişim Vakfı Başkanı Nadire Mater ise kitabın önemine değinerek, “Gazeteci her zaman ‘barış gazeteciliği yapabiliyor muyum, neden yapamıyorum diye sormalı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.