Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cihangir saldırısıyla ilgili Beyoğlu Belediye Başkanı’ndan açıklama: “Kınıyorum; tahrik var”

Dün gece Cihangir Firuzağa/Çukurcuma bölgesinde bulunan küçük bir plak dükkanında gerçekleşen dünyaca ünlü müzik grubu Radiohead dinletisinin “Ramazanda içki içiyorsunuz” gerekçesiyle saldırıya uğraması ile ilgili, Belediye Başkanı Misbah Demircan açıklama yaptı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Demircan şunları söyledi:

İçinde şiddet olan bütün eylemler gibi, Firuzağa’da yaşanan olay da tasvip edilemez. Kınıyorum. Tahrik, mekandan yapılan kayıt, olayın oruçla ve yaşam tarzıyla ilişkilendirilmesi ve servisi toplumsal barışa planlı suikasttir. Olay, polisin ve yargının konusudur. Bu olayı, kendine kaldıraç yapmaya çalışanlara fırsat verilmemelidir, vermemeliyiz. Ramazan’ın toplumsal birliğe yaptığı katkıyı, bu gibi olaylarla dinamitlemeye çalışanlar, başaramayacaklar. Kaybedecekler.

Olay ABD medyasında da yankı bulurken, Radiohead açıklama yaparak “Kalbimiz İstanbul’da saldırıya uğrayan Velvet Indieground ile beraber” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.