Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paris’te üç kadın yakalandı. Bakan: “Terör eylemi düzenleyeceklerdi”

Hafta sonu polis Paris’in merkezinde, içi gaz tüpü dolu bir araç buldu. Perşembe akşamı Paris’in 30 kilometre güneydoğusunda bulunan Boussy Saint Antoine yerleşiminde, güvenlik güçleri söz konusu araçla ilgili soruşturma kapsamında 3 kadını sorgulamak istedi. Kadınlardan biri bıçakla saldırınca polis ateşle karşılık verdi. Yaralanan saldırgan ve diğer iki kadın gözaltına alındı.
Bir polisin de yaralandığı olayın ardından basına açıklama yapan Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, şüphelilerin 39, 23 ve 19 yaşlarındaki radikal eylemciler olduğunu ve bir terör saldırısı hazırlığında bulunduklarını belirtti. Terör eyleminin engellenmesindeki başarılarından dolayı polis ve istihbarat birimlerini tebrik eden Bakan, operasyonun zamana karşı bir yarış şeklinde ilerlediğini ve terör saldırısının son anda engellendiğini kaydetti. Bakan yaralanan polis memurunun durumunun iyi olduğunu sözlerine ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.