Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de kızgın eylemci canlı yayın yapan CNN muhabirini yere serdi (video)

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletindeki Charlotte kentinde, bir siyahın polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan protestolar üçüncü gününe girerken, polisle göstericiler arasında çatışma çıkması ve bir kişinin vurularak yaralanması üzerine eyalet valisi olağanüstü hal ilan etti. Charlotte’da öldürülen Keith Lamont Scott, geçtiğimiz bir hafta içinde ABD’de polis silahıyla ölen üçüncü siyahi. ABD’de özellikle son iki yıldır, polisin Afrika kökenli Amerikalılara yönelik şiddeti protestolara neden oluyor.

Kentteki olayları Charlotte caddelerinde canlı anlatan CNN muhabiri Ed Lavandera, yayın sırasında bir eylemcinin saldırısına uğradı. Lavandera yere düşerken saldırgan kaçtı. Muhabir olayda yaralanmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.