Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Azez’de IŞİD’ten ÖSO’ya intihar saldırısı 

IŞİD militanları bir süre önce Özgür Suriye Ordusu denetimine geçen Türkiye sınırına birkaç kilometre uzaklıktaki Şimerin Köyü’ne bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Saldırıda yaralanan ÖSO üyesi 10 kişi, ambulanslarla tedavi için Kilis’e getirildi.

Saldırı Kilis’in Ardıçlı Köyü’nün 7 kilometre uzağındaki Suriye’nin Şimerin Köyü’nde meydana geldi. Bir süre önce Özgür Suriye Ordusu güçlerinin kontrolü altına giren köye, bir IŞİD militanı bomba yüklü araçla saldırı düzenledi.

Ölenlerin olduğu belirtilen saldırıda yaralanan ÖSO mensubu 10 kişi, araçlarla sınır hattına getirildi, daha sonra ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne taşındı. Tedavisine başlanan yaralılardan hayati tehlikesi olanlar, ilk müdahalelerinin ardından Gaziantep’teki hastanelere sevk edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.