Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de polisin öldürdüğü siyahi Keith Scott’un vurulma anına ait görüntüler yayınlandı (video)

Geçtiğimiz hafta ABD’nin North Carolina eyaletinin Charlotte kentinde polisin açtığı ateş sonucu öldürülen Keith Scott’un vurulma anına ait video kaydı yayınlandı. 20 Eylül’de Scott’un karısı tarafından yapılan cep telefonu kaydında 3-4 polis memurunun arabası içinde oturan siyahi Scott’u, bölgede aramakta oldukları bir şüpheli olabileceği düşüncesiyle, arabadan inmesini istiyor. Videoda Scott’un karısı defalarca “Ona ateş etmeyin, silahı yok” diye adeta yalvardığı, polisin “silahını bırak” diye bağırdığı duyuluyor. Kayıtta Scott’un karısının “ateş etmeyin beyin travması ilaçları alıyor; size bir şey yapmayacak, ilacını yeni aldı” diyor. Polisin ısrarla “silahını bırak” diye bağırması üzerine, bu sefer alaycı bir ses tonuyla “silahı yok ki” diye bağırdığı duyuluyor. Kocasını arabadan çıkması için de ikna etmeye çalışan Rakeyia Scott’ın video kaydında, Keith Scott’un arabadan indikten sonra polisin açtığı seri ateş duyuluyor.

Keith Scott’un elinde silah olup olmadığı Charlotte polisi tarafından henüz ispatlanmadı.

Olay ardından Charlotte’da yaşayan Afrika kökenli Amerikalılar kitlesel eylemlere başlamış, protestoların kontrolden çıkması ardından da eyalet valisi kentte olağan üstü hal ilan etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.