Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Semih Gümüş: “Türk Dil Kurumu’nun kılavuzuna elimizi bile sürmüyoruz”

Türk Dil Kurumu (TDK) yazım kuralları üzerinde oynamaya devam ediyor. Son yapılan değişikliğe göre kurum ve kuruluş isimlerinde kesme işareti kullanımı kaldırıldı.

Yapılan değişiklik ile kurum, kurul, birleşim, oturum ,kuruluş ve işyeri isimlerine gelen kesme işareti kaldırıldı.

semih_gumus

Başbakanlığa, Bakanlar Kurulunun, Türk Dil Kurumuna bu ve benzeri kurum ve kuruluş isimlerine gelen takılar için kesme işareti kullanılmayacak. Fakat düzenleme, özel isim ve kısaltmalar için geçerli değil. İzmir’e, Fatma’nın, TBMM’nin gibi isim ve kısaltmalarda kesme işareti kullanımı devam edecek.

Notos Yayınları  editörü Semih Gümüş’e göre Türkçe “Ortak Yazım Kılavuzu”na sahip olmayan tek dil. Ortak yazım kılavuzu eksikliği sürdükçe yazım kuralları üzerinde değişiklikler sürecek.

Gümüş’ün değerlendirmesi:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/285112602″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.