Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rüzgar gibi çıktı

Aşırı hızla giderken çarptığı ekip otosunda bir polisin ölümüne ve bir polisin yaralanmasına yol açan sinemacı Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin tahliye edildi.

Beşiktaş’taki trafik kazasında polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün şehit olmasına, polis memuru Emre Tetik’in ise yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 9 aydır tutuklu yargılanan ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in yargılandığı davada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıklamış, sanık Rüzgar Çetin’in bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya sebep olmak suçundan iddianamedeki gibi 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

Mahkeme ise Çetin’i altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırıp cezaevinde tutulduğu süreyi de hesaba katarak tahliye etti. Karar, oy çokluğuyla alındı.

Ölen polisin eşi Özlem Alagöz herhangi bir maddi karşılığı olmadan davadan feragat ettiğini söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.