Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milli Eğitim Bakanı mülakat uygulamasını savundu

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara’da gazetecilerin sorularını cevapladı. Öğretmen atamalarında uygulanan mülakat sistemi ile ilgili soruların da olduğu açıklamada bakan uygulamayı savundu.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra yapılan düzenleme ile öğretmen alımlarına mülakat sistemi getirilmişti. Adayların KPSS puanıyla değil sadece mülakat puanına göre atanacak olması eleştirilere neden olmuş, öğretmen adayları arasında büyük tepkiye neden olmuştu.

Yılmaz, bugün konu hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mülakat uygulamasının öğretmenlerin ders anlatmadaki yeterliliğini ölçmek üzere geliştirildiğini vurgulayarak “neyi ölçüyoruz? Öğretmenin özgüveni var mı? Okuduğunu, anladığını anlatabiliyor mu? Bunları bilmek için mülakatın mutlaka olması lazım. Bu sistem eskiden de vardı ama uygulanmıyordu” dedi.

Bir gazetecinin mülakattaki sorular hakkındaki sorusu üzerine ise Yılmaz “bizim belirlediğimiz soru havuzundan sorular soruldu. Ama diyelim biri çıktı ‘reis hakkında ne düşünüyorsun?’ diye soru sordu. Bu mülakatı haksız konuma mı düşürür? Kişi onun hakkında ne düşündüğünü, sever sevmez, beğenir beğenmez, Turgut Reis der Piri Reis der veya bir başka reis der, onun hakkında fikrini söyler. Bunun ne zararı var?” diye karşılık verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.