Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP ve MHP arasında lastik polemiği

CHP ve MHP arasında son zamanlarda tekrar gündeme gelen başkanlık sistemi konusunda lastik polemiği yaşanıyor.

CHP, MHP’yi  “sarayın yedek lastiği” olarak nitelendirirken, MHP de CHP’yi “PKK’nın don lastiği”olarak nitelendirdi.

Bilindiği gibi Devlet Bahçeli  anayasa çalışmaları ve başkanlık sisteminin meclise getirilmesini talep etmişti. Lastik polemiği  Bahçeli’nin sözleri üzerine başladı.

Kim ne dedi?

“İktidarın ve Sarayın yedek lastiği”

Selin Böke dün düzenlediği basın toplatısında, “İktidara ve Saray’ın yedek lastiğine sesleniyoruz. Türkiye’nin demokrasi sorunu var, rejim sorunu yok. Vatandaşın hukuk ve ekonomik sorunu var rejim sorunu var. Bırakın başkanlığı, lafı bile Türkiye’yi eritiyor. İşte bu yüzden parlamenter sistem diyoruz. Parlamenter sistemi korumak için yeni bedeller ödemek gerekiyorsa ödeyeceğiz.” şeklinde konuşmuştu.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman

CHP sözcüsü Selin Böke’nin bu çıkışının ardından MHP’den yanıt geldi. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman,  bugün yaptığı yazılı açıklama ile CHP’ye yanıt verdi.

“PKK’nın don lastiği”

Büyükataman, ” Siyaset kuklası CHP’li Selin Sayek Böke, Sayın Genel Başkanımıza ve partimize insafsızca laf atmaktadır. Kendileri PKK’nın ‘don lastiği’ oldukları için dünyayı öyle algılamaları ve partimize lastik yakıştırması yapmaları tamamıyla bilinçaltlarının dışa vurumudur” ifadelerini kullandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.