Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

11. Contemporary İstanbul başlıyor

11. Contemporary İstanbul (Cİ) 3-6 kasım 2016 tarihlerinde kapılarını açıyor. Çağdaş Sanat fuarları arasında önemli bir yere sahip olan fuar Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenleniyor.

tirmanisgunlugu-ana-gorsel_39328

Fuar kapsamında Galeriler, Solo Shows, Emerging, Plugin, Cİ Design olmak üzere beş farklı bölümde sergilemeler yapılıyor. 70 galerinin 520 sanatçı ve 1600 eserle katıldığı fuarda Almanya, İngiltere, Gürcistan, Polonya ve İspanya başta olmak üzere 20 ülkeden katılımcılar yer alıyor.

Collectors’ Stories (Koleksiyoncuların Öyküleri)

Collectors’ Stories projesi kapsamında Türkiye’nin önde gelen 60 çağdaş sanat koleksiyonundan 120 eser ilk kez bir araya getiriliyor. Proje kapsamında Türkiye’de sanat koleksiyonculuğunun geçirdiği dönemsel değişimler ve bugünü tartışılacak.

garden-of-suspended-seeds-2_15011

CI Editions

CI Editions projesi ile amacının eserleri geniş bir kitleye tanıtmak, yeni koleksiyoncular yaratmak olduğu belirtiliyor. Ve fotoğraf, heykel, video, neon, ses gibi edisyonları izleyiciye sunan proje bir galeriden çok yayınevi işlevi görüyor.

porselen-2_94523

Kilis Sergisi

Contemporary Istanbul ve Aralık Derneği tarafından Milli Eğitim Bakanlığı desteği ile 2016-2017 eğitim yılının başında hayata geçirilmesi planlanan ilkokul projesine finansman sağlamak için düzenlenen destek sergisi 12-13 Mayıs’ta The Sofa Hotel’de gerçekleştirilecek. Hedef, Kilisli ve Suriyeli çocukların eğitim süreçlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmelerini sağlamak. Bu projeye maddi destek sağlanması için çağdaş sanat alanında öne çıkan 62 sanatçının eserleri sergilenecek.

screen-shot-2016-10-20-at-13-02-16_8419

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.