Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD ve Rusya arasında siber savaş krizi

ABD’nin önde gelen gazetelerinden NBC News dün yayınladığı bir haberde ABD ordusuna çalışan bilgisayar korsanlarının (hacker’ların) Rusya’nın altyapısı ile Kremlin’in yönetim sistemine sızdığını, ve Rusya’nın 8 Kasım’da gerçektirlecek olan ABD başkanlık seçimlerine müdahale etmesi halinde taarruza geçeceğini duyurmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, bugün yaptığı açıklamada söz konusu haberle ilgili ABD’nin hukuki tepkisini beklediklerini belirtti. Çıkan haberle ilgili olarak “Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı dahil ABD yönetiminden bilginin hukuki değerlendirilmesini içeren bir tepki bekliyoruz” diyen Zaharova, resmi tepki gelmemesinin ABD’de devlet destekli siber terörizmin varlığı anlamına geleceğini kaydetti. Zaharova, “ABD medyası aracılığıyla yayınlanan tehditlerin hayata geçirilmesi durumunda Moskova, Washington’a ilgili suçlamaları yöneltme hakkına sahip olacak” diye ekledi.

Wikileaks’ın başta Hillary Clinton olmak üzere çeşitli isim ve kurumları sunucularına sızarak, hassas bilgileri gün yüzüne çıkarması ABD’de büyük yankı uyandırıyor. FBİ söz konusu siber saldırıların arkasında, ABD seçimlerini manüple edebilmek amacında olan Rusya ve Putin Yönetimi olduğunu iddia etmişti. Başkanlık için yarışan Hillary Clinton ise sızıntılarla ilgili her fırsatta Rusya’yı suçlayarak, rakibi Donald Trump’ın da Putin ile işbirliği yaptığını ifade ediyor. Trump ise olan bitenin ABD Yönetimi’nin beceriksizliği olduğunu vurguluyor.

Trump__Clinton-2
Sızıntılar, 8 Kasım’da yapılacak olan ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Hillary Clinton’ın yarıştığı ABD başkanlık seçimlerinin en önemli başlıklarından biri oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.