Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır saldırısını IŞİD üstlendi

Dün saat 08:00’da Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, vatandaşlar ve öğrencilerin yoğun bulunduğu bölgede bomba yüklü minibüsle düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi. Açıklama IŞİD’in haber ajansı Amaq’da yer aldı. Bu habere dayanarak da Reuters dünyaya duyurdu.

Diyarbakır Valiliği, 11 şehidin olduğu ve 100’den fazla kişinin yaralandığı saldırıyı PKK tarafından a href=”http://www.diyarbakir.gov.tr/04112016-basin-duyurusu-baglar-ilcesinde-meydana-gelen-patlama-2″ target=”_blank”>”üstlenildiğini” duyurmuştu,. Valilik bu akşam üstü yeni bir açıklama yaparak saldırıyı “Kemal” kod adlı PKK’lı teröristin, 3 ton patlayıcı kullanarak, bir “feadi eylem” olarak gerçekleştirdiğini duyurdu. Aksi yöndeki haberleri de “farklı algı oluşturmaya ve bölücü terör örgütünü korumaya yönelik haberlerdir” olarak tanımlandı.

2 Kasım’da Reuters’ta yer alan habere göre IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin Türkiye’ye cihat ilan ederek savaşçılarına, “savaşı Türkiye’ye taşıma” emri verdiği ileri sürülmüştü.

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Twitter’dan yaptığı açıklamada, IŞİD’in asıl hedefinin o saatlerde gözaltında bulunan HDP’li vekiller ve HDP Eş Başkanları olduğunu duyurdu.

isid_diyarbakir
Amaq’da yer alan açıklama.
amak2
Amaq Türkçe’de yer alan açıklama.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.