Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SON DAKİKA: ABD destekli ve YPG ağırlıklı SDG, IŞİD’in elindeki Rakka’ya taarruza geçti (video)

YPG’nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri (DGS), ABD ordusunun desteğiyle “Fırat’ın Gazabı” adıyla Rakka’ya askeri operasyon başlattı. Operasyona ABD ve diğer koalisyon güçleri destek veriyor.

DGS, yaptığı basın açıklamasında “Rakka Özgürleştirme Operasyonu QSD çatısı altındaki kahraman Kürt, Arap, Türkmen savaşçıları, YPG/YPJ savaşçılarının ve uluslararası koalisyon güçlerinin aktif katılımı ile başarılı bir şekilde tamamlanacaktır” dedi.

26 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüşmüş ve “Gelin Rakka’dan DEAŞ’ı atalım” teklifinde bulunmuştu. Erdoğan 27 Ekim’de de IŞİD’in Cerablus, Rai ve Dabık gibi El Bab’ı da terk edeceğini belirterek “Ondan sonra Münbiç’e, Rakka’ya yöneleceğiz” demişti.

IŞİD, Suriye’de iç savaşın başlaması ardından 2013’de 220 bin nüfuslu Rakka’ya saldırmış ve ele geçirmişti. 2014’de de başkenti ilan etmişti

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.