Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yıldırım ve Bahçeli HDP üzerinden CHP’yi hedef aldı

AKP Grup Toplantısı’nda konuşan Binali Yıldırım’ın yaptığı açıklamalar:

“Yaptıkları açıklama tam bir siyasi basiretsizlik örneği. Kepazelik. Üniversite öğrencilerinin dersten sonra kapı önünde okudukları boykot bildirileri gibi. Siz ana muhalefet partisisiniz. Bu kafayla sittin sene iktidar olamazsınız”

“HDP’lilerin bir kısmının Kandil’le ilişkisini açık açık söyledikleriyle beyan ettikleri ortadadır. Bazı belediyelerin teröre destek verdikleri ortadadır. Sayın Kılıçdaroğlu bunun suç olmadığını mı düşünüyorsunuz? Siz bunu şehit ailelerine nasıl izah edeceksiniz?”

binal

Yıldırım, HDP’li vekillerin tutuklanması için ise; “Şimdi de ‘Yasama faaliyetlerini durduruyoruz’ diyorlar. Millet size ‘Terör faaliyetlerinizi durdurun’ dedi, milleti bile anlamamışsınız. Türkiye bir hukuk devleti. Vatana, millete ihanet asla karşılıksız kalmaz.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında HDP’li milletvekillerinin tutuklanmasıyla ilgili;

”Demokrasilerde ana kural, seçimle gelenin seçimle gitmesi. Ama seçimle gelen, ‘Ben hukukun üstündeyim, her istediğimi yaparım’ diyemez. ‘Ben savcıya, hakime gitmem, ifade vermem’ diyemez” ifadelerini kullandı.

keemal

Konuşmasında ayrıca Binali Yıldırım’a yüklenen Kılıçdaroğlu “Başbakan, ‘Başkanlık gelmezse Türkiye bölünür’ diyor. Bu lafı eden kişi başbakanlık koltuğunda oturamaz. Bunu söyleyen bölücülerin taşeronluğuna soyunmuştur. Koltuğuna sahip çıkacaksın, yetkilerine sahip çıkacaksın. Yetkilerini başkalarına kullandırmayacaksın.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de CHP’nin bildirisine konuşmasında önemli yer ayırdı ve “CHP’nin bu kampanyanın başını çekmesi ve bölücü hainlere destek olması siyasi tarihimize kara leke olarak geçmiştir. Demokratik meşruiyet zemininde siyaset yapan partilerin, bu koroya katılması izahı zor bir garabet olmuştur. CHP’nin bölücülerin avukatlıklarına soyunması maruz görülemeyecektir” dedi.

bahc%cc%a7eli

Bahçeli, HDP’li vekillerin tutuklanmasıyla ilgili de ”Siyasi çalışmalarını askıya almaları kendilerinin bileceği iştir. Kimse onların yasını tutacak değildir” ifadelerini kullandı.

HDP grup toplantısında Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın mesajları okundu. HDP Milletvekilleri salona girerken alkışlarla karşılandı. Toplantıya ayrıca Belçika Büyükelçisi, Avusturya, Finlandiya ve İspanya Müsteşarları, Yunanistan ve Almanya Başkatipleri de katıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.