Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaliforniya’da lisede Trump’a karşı oturma eylemi (Periscope yayını)

Donald Trump’ın ABD’nin 45’inci başkanı seçilmesi ardından Kaliforniya eyaletinde bulunan Berkeley Lisesi öğrencileri dün sabah oturma eylemi yaptı, ardından da ders girmeyerek okulu terk etti. Çoğunluğu kız öğrencilerden oluşan eylemde liseliler “Benim Başkanım değil!” (Not my President) sloganları attı.

39 milyon nüfusa sahip Kaliforniya’da Hillary Clinton oyların yüzde 62’sini alırken, Trump yüzde 33’ünü aldı. Gün içinde bazı Kaliforniyalılar, eyelatin ABD’den çıkması için eylemler yaptı. İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkmasından esinlenenler Twitter’da #calexit etiketi açtı. Google, Facebook ve Twitter başta olmak üzere yüzlerce teknoloji ve internet şirketine ev sahipliği yapan Kaliforniya dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip.

Video Berkeley Lisesi’ndeki eylemden yapılan Periscope yayınından derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.