Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Derik Kaymakamı Safitürk bombalı saldırı sonucu şehit oldu

Mardin’in Derik İlçesi Kaymakamlığı’na dün düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk kaldırıldığı Gaziantep Doktor Engin Arslan Devlet Hastanesi’nde sabah 07.46’da hayatını kaybetti. Kaymakamın ölüm haberini Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya duyurdu.

Mardin Valiliği saldırının ardından, kaymakamın makam odasının yanındaki odaya konulan el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi ile aralarında Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ve makam şoförünün de bulunduğu 4 kişinin yaralandığını bildirmişti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada aralarında kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 30 şüpheli gözaltına alındı.

Daha önce Bingöl’ün Kığı İlçesi’nde kaymakam olarak görev yapan Safitürk, 11 Eylül’de çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile görevden alınan Derik Belediye Eş Başkanları’nın yerine kayyum olarak atanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.