Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

7.8 şiddetinde depremin vurduğu Yeni Zelanda’dan ilk görüntüler (video)

yenizelandaYeni Zelanda’nın Christchurch kentinin 91 kilometre güneyinde 7.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Gece yarısından hemen sonra ı biraz geçe (TSİ 14:00) meydana geldiği açıklanan depremden iki saat sonra bir tsunami dalgasının kuzey doğu kıyısına ulaştığı bildirildi. North Canterbury bölgesine ulaşan dalganın 1 metre büyüklüğünde olduğu açıklandı.

BBC’nin haberine göre Yeni Zelanda Sivil Savunma Bakanlığı, doğu kıyısında yaşayan herkese yüksek alanlara çıkma çağrısı yaptı. Bakanlık’tan yapılan açıklamada, depremin merkez üssüne yakın sahillerde 3 ila 5 metrelik tsunami dalgası oluşabileceği uyarısı da yapıldı. Afet Bakanlığı, depremde hayatını kaybeden olup olmadığı ya da yaralı sayısına ilişkin değerlendirme yapmak için ise erken olduğunu duyurdu.

Video deprem sırasında ve sonrasında yapılan amatör kayıtlardan derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.