Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yasaklar sonrası Şırnak: İlyas Akengin ile söyleşi

Şırnak’ın genelinde 14 Mart 2016 tarihinde başlatılan sokağa çıkma yasağı kısmen sona erdirildi. Sokağa çıkma yasağı 05.00 ile 22.00 saatleri arasında uygulanmayacak. 

Yasaklar sonrası Şırnak’taki son durumu İlyas Akengin ile konuştuk:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/292964361″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Yasak nedeniyle şehirden göç etmek zorunda kalanların bu ay içerisinde şehre geri dönmesi bekleniyor. Ancak Şırnak’taki çoğu ev yıkılmış durumda ve dönen insanlar evlerini bulmakta zorlanıyor. Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından ilk görüntüler:

Şırnak’ın en büyük mahallesi olan Bahçelievler’de neredeyse tüm evler yıkılmış durumda:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.